Türk savunma sanayisinin dönüm noktası!

Bayraktar TB2'ler 7 yıl önce ilk kez bugün uçuruldu. Türk SİHA'larının yıl dönümü hakkında paylaşımda bulunan Selçuk Bayraktar, "Tam 7 yıl önce bugün 29 Nisan 2014'te, Keşan'da Bayraktar TB2 İHA'yı ilk kez uçurduk. Ekipçe tarihe tanıklık ettik." dedi.

Türk Savunma Sanayi ve teknolojik gelişmeleri adına önemli bir eşik olan Bayraktar TB2 bundan tam 7 yıl önce ilk kez uçuruldu. Tarihler 29 Nisan 2014'ü gösterdiğinde tarihi uçuş başladı.

Bayraktar TB2'nin mimarı olan Selçuk Bayraktar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Tam 7 yıl önce bugün 29 Nisan 2014'te, Keşan'da Bayraktar TB2 İHA'yı ilk kez uçurduk. Ekipçe tarihe tanıklık ettik. Sonrasında Envantere girdi. Havada kalış ve irtifa rekorları kırdı. Silahlanarak Türkiye'nin ilk SİHA'sı oldu. 300.000 saat uçuşu başarıyla geride bıraktı" dedi.

 

Yıllar içinde geliştirilen ve ilk olduğu konumdan çok daha ileride olan İHA, ilk uçuşundan bu yana envantere girdi, havada kalış ve irtifa rekorları kırdı.

Öte yandan silahlandırılan bu İHA Türkiye'nin ilk SİHA'sı olmayı da başardı.

300 bin saat uçuşu da başarıyla geride bırakan araç, çok daha farklı görevlerde karşımıza çıkacak.

Türk savunma sanayisinin dönüm noktası!

 

Türk savunma sanayisinin dönüm noktası! ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar SİHA video bayraktar tb2

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.