Türk savunma sanayii için tarihi an: Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk imzayı attı

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen BAYRAKTAR AKINCI TİHA, TSK envanterine giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ'da düzenlenen törene katılarak ilk imzayı attı.

Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerinin envanterine kazandırdığı insansız hava araçlarına bugün bir yenisi daha ekleniyor. AKINCI TİHA'nın TSK envanterine giriş töreni için Tekirdağ'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan alana geldi ve ilk imzayı attı.

İnsansız hava araçlarını yurt içinde ve dışında etkin şekilde kullanan güvenlik güçleri, AKINCI ile yeni operasyonel kabiliyetler kazanacak.

Türk savunma sanayii için tarihi an: Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk imzayı attı

Bayraktar AKINCI'yı geliştirme sürecinde 3 prototip üretildi. AKINCI ilk uçuşunu 6 Aralık 2019'da gerçekleştirdi. Prototip araçların ardından ilk uçakların seri üretimine başlandı. Test faaliyetleri, Çorlu Hava Meydan Komutanlığındaki Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde prototip araçlarla yürütüldü.

AKINCI, geliştirilme sürecinde önemli başarılara imza attı. Milli olarak geliştirilen bir hava aracıyla ulaşılan en yüksek irtifaya çıkan Bayraktar AKINCI, Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı.

Türk savunma sanayii için tarihi an: Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk imzayı attı - Resim : 2

Gökyüzünde 38 bin 39 feet (11 bin 594 metre) yüksekliğe çıkan Bayraktar AKINCI, 25 saat 46 dakika havada kaldı. Bayraktar AKINCI, test ve eğitim uçuşlarında 1000'den fazla sorti yaptı.

Türk savunma sanayii için tarihi an: Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk imzayı attı - Resim : 3

Bayraktar AKINCI, 22 Nisan'da yapılan ilk atış testinde milli olarak geliştirilen akıllı mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve ilk kez kullanılan MAM-T ile hedefleri başarıyla vurdu, 5 Temmuz'da yapılan atış testinde de ilk defa harp başlıklı mühimmatlar kullanıldı. Canlı mühimmatlarla yapılan atış testinde de AKINCI'dan atılan mühimmatlar hedefleri tam isabetle vurdu.

Türk savunma sanayii için tarihi an: Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk imzayı attı - Resim : 4

Türk savunma sanayii için tarihi an: Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk imzayı attı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan TSK Akıncı TİHA imza envanter
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.