Türk sanatçı intihar etti!

Pandemi nedeniyle uzun bir süredir işsiz olan ve geçim sıkıntısı çekmeye başlayan 2 çocuk babası müzisyen Erdem Topuz ailesinin olmadığı sırada kömür sobasından çıkardığı kovayı odaya koyup kapıyı kapattı. Çıkan gazdan zehirlenen Topuz hayatını kaybetti.

Koronavirüsün olumsuz yönde etkilediği iş alanlarından biri de müzik sektörü oldu. Sanatçılar başta sosyal medya hesaplarından maddi zorluk çektiklerini dile getirmeye çalışırken, bazı sanatçılar intiharın eşiğine geldi.

KÖMÜR SOBASININ KOVASINI ODANIN ORTASINA YERLEŞTİRDİ

Dün öğle saatlerinde Buca'daki müstakil bir evde yaşanan olayda, müzisyenlikle uğraşan ve psikolojik sorunlarla mücadele ettiği  iddia edilen iki çocuk babası Erdem Topuz, ailesinin evde olmadığı bir sırada yanan kömür sobasını açıp, kovasını dışarı çıkardı.

ÇIKAN GAZDAN ZEHİRLENDİ

Çıkardığı kovayı odaya koyup, kapıyı kapatan Topuz, sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.  Topuz'dan haber alamayan yakınları çilingir yardımıyla eve girdiklerinde Topuz'u yerde hareketsiz şekilde görüp, durum polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. Sağlık ekipleri, Erdem Topuz'un karbonmonoksit gazından zehirlenip yaşamını yitirdiğini belirledi. Müzisyenin cenazesi savcı ve polisin olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

MADDİ SIKINTILAR YAŞIYORDU

Erdem Topuz'un yakın arkadaşı Erol Doğu; müzisyenin 11 aydır işsiz olduğunu ve son dönemde ekonomik sıkıntılarının arttığını söyledi. Topuz'un cenazesi Pazar günü saat 13:00'da Narlıdere Cem evinden son yolculuğuna uğurlanacak.

"SON İKİ AYDA İNTİHAR EDEN İKİNCİ MÜZİSYEN KARDEŞİMİZ"

İstanbul Müzisyenler ve Sahne Emekçileri Derneği yöneticisi Mert Baydeniz yaptığı açıklamada, "Değerli kardeşimizi kaybettiğimiz için üzgünüz. Son 2 ayda intihar eden ikinci müzisyen kardeşimiz. Pandemi döneminde zor durumdayız ve sosyal güvencemiz yok. Bu şekilde nasıl mücadele edeceğiz?" dedi.

Türk sanatçı intihar etti! ile ilgili etiketler ölüm vefat Erdem Topuz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.