Türk sanat müziğinin altın sesi İnci Çayırlı gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

1 Eylül günü 86 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği'nin başarılı isimlerinden İnci Çayırlı için Cemal Reşit Rey salonunda tören düzenlendi. İnci Çayırlı, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Türk sanat müziğinin altın sesi, koro şefi İnci Çayırlı vefat etti. Acı haberi Türk Sanat Müziği Bestecisi ve koro şefi Cengizhan Sönmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurmuştu:

"Kıymetli sanatçı, hoca İnci Çayırlı'yı kaybettik. Yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

 
İnci Çayırlı'ya acı veda... Son kez sahnede


Pek çok filmin müziğine imzasını atan İnci Çayırlı için Cemal Reşit Rey salonunda tören  düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve çok sayıda ünlü isim törene katıldı.

Türk Sanat Müziği Sanatçısı İnci Çayırlı son yolculuğuna uğurlandı

86 yaşında hayatını kaybeden Türk sanat müziği ve devlet sanatçısı İnci Çayırlı için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle vakti düzenlenen törene Çayırlı'nın kızı Canan Atalay ile torunlarının yanı sıra müzisyen Ayhan Sicimoğlu, gazeteci yazar Murat Bardakçı, şarkıcı Çelik Erişçi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, öğrencileri ve sevenleri katıldı. Törende yakınları ve sevenleri gözyaşı döktü.

Türk Sanat Müziği Sanatçısı İnci Çayırlı son yolculuğuna uğurlandı

 

"ÖĞRENCİ YETİŞTİREREK ESERLERİNİ DEVAM ETTİRMİŞTİR"

İnci Çayırlı'nın hocası olduğunu söyleyen şarkıcı Çelik Erişçi, "Bizim hocamız konservatuvardan. Bizi seçen kurulun içinde olan, bugünlere gelmemize imza atmış olan bir hoca. İnci hoca bir geleneği yansıtan nesilden olan bir hocadır. Hem sanatında hem de ilkeleri olan kendi varlığında onu yaşatmış birisidir. Öğrenci yetiştirerek eserlerini devam ettirmiştir. Ekoldür. Müthiş bir eğitimcidir. Çok özel bir hanımefendidir. Biz de evlatlarıyız, öğrencileriyiz. Son görevimizi yapacağız. Bütün ülkemizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Türk Sanat Müziği Sanatçısı İnci Çayırlı son yolculuğuna uğurlandı

Kılınan cenaze namazının ardından Çayırlı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına taşındı. Çayırlı'nın cenazesi defnedilmek üzere Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı'na götürüldü.

 İnci Çayırlı'ya acı veda... Son kez sahnede

İNCİ ÇAYIRLI KİMDİR?

İnci Çayırlı, 1935'te İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Lisesi'nde okudu. 1953 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı Folklor Tatbikat Topluluğu'nda Sadi Yaver Ataman'ın asistanı olarak göreve başladı. İstanbul Radyosu'nda da çalışan sanatçı, bir dönem Münir Nurettin Selçuk'un korosunda yer aldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda öğretim üyeliği yapan İnci Çayırlı, 1990 yılında Kültür Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği korosunun kurucu şeflerinden oldu. 1995'te bu görevinden ayrıldı. Kültür Bakanlığı 1998 yılında sanatçıya devlet sanatçısı unvanı verdi.

Türk Sanat Müziği Sanatçısı İnci Çayırlı son yolculuğuna uğurlandı

 

Türk sanat müziğinin altın sesi İnci Çayırlı gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı ile ilgili etiketler İnci Çayırlı cenaze töreni Cemal Reşit Rey salonu Çelik Erişçi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.