"Türk ordusu satıldı" diyecek kadar küstahlaştı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Habertürk TV'de katıldığı programda Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında skandal ifadelerde bulundu. Türk ordusu satıldı diyecek kadar küstahlaşan Başarır, Kılıçdaroğlu'nun tank palet fabrikasına ilişkin söylemleri ile zehirlediği isimler arasına katıldı.

Habertürk ekranlarında yayınlanan "Gerçek Fikri Ne" adlı programın konukları arasında yer alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Katar'ın Türkiye'deki yatırımlarının konuşulduğu sırada Tank Palet Fabrikası üzerinden Türk Ordusu'nun bu ülkeye satıldığını iddia etti. 

''Cumhuriyet tarihinde ilk kez 'Devletin ordusu Katar'a satıldı'' ifadesini kullanan CHP Mersin milletvekilinin bu sözleri programın diğer konukları tarafından sert dille eleştirildi.

Küstah sözlerini tank palet fabrikasının satılması ile savunmaya çalışan Başarır, tepkilere rağmen görüşünde ısrar etmeye devam etti.

"Türk ordusu satıldı" diyecek kadar küstahlaştı

Program konuklarından araştırmacı Hilmi Daşdemir'in ''Türkiye Cumhuriyetinin silahlı kuvvetlerinin satıldığını nasıl söylersiniz'' şeklindeki sözleri üzerine daha yüksek perdeden küstah iddiasını savunmaya devam eden Başarır'ın sözlerine izleyicilerden de büyük tepki geldi.

Başarır, programın ilerleyen bölümlerinde ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylediği görüldü.

Aslında bu söylemin asıl sahibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Tank palet fabrikasının Katar'lı iş insanlarını belli bir süre karşılığında satılmasını uzun süre diline dolayan Kılıçdaroğlu'da benzer bir söylem geliştirmişti. CHP liderinin bu söylemi birçok vekil tarafından da sahiplenip kullanılmıştı. Başarır böylece Kılıçdaroğlu'nun bu konuda zehirlediği son isim oldu. 

 

"Türk ordusu satıldı" diyecek kadar küstahlaştı ile ilgili etiketler Katar Ali Mahir Başarır mersin milletvekili tank palet fabrikası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.