Türk öğrenciye Türkçe konuştu cezası

Avrupa ülkelerinde Türkiye karşıtlığı okullara da sıçradı. Son örnek Almanya'da bir okulda yaşandı. Türk çocukların Türkçe konuşmasının önüne geçmek için okullarda Türkçe konuşan öğrencilere ceza verilmeye başlandı. Devletin "Türkçe konuşmanın yasaklanması ve en kısa sürede Almanca öğretilmesi" yönündeki talimatı üzerine başlayan uygulama ile Türk öğrencilerin ana dilinin unutturulmak istendiği ileri sürüldü.

Türkiye'de Türkçe'den başka dillerin de resmi statü kazanması için propaganda yapan, bu konuda uluslararası kuruluşlarının raporlarında ülkemizi eleştiren batı iş kendine gelince tam tersi bir tutum içinde başka ırklara mensup halkları asimile etmek için ana dilini bile yasaklama yoluna gidiyor. 

Yeni Akit'in haberine göre Almanya'da Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) politikacılar, Türkçe'nin evde bile konuşulmasını önleyecek tedbirler almak için harekete geçti.

Politikacılar bu tedbirleri Türkçeyi konuşturmamak için istediklerini açık açık söylemese de yürürlüğe koymayı düşündükleri son uygulama açıkça bunu hedeflediklerini ortaya koydu.

Türkiye'den gelecek imamlara dil şartı getiren Almanya, şimdi de elini anaokulundaki Türk çocuklarına attı. 

Almanya'da son olarak okul bahçesinde Türkçe konuştuğu için Türk öğrencisine verilen ceza bu amacı net bir şekilde ortaya koydu.

Türk öğrenciye Türkçe konuştu cezası

İlkokul düzeyindeki okulda bir öğretmen, Türkçe konuşan çocuğa "Neden Almanca konuşmalıyız" başlıklı ödev hazırlama cezası verdi.

Ceza ödevi İngilizce, Fransızca gibi dillerin konuşulmasında hiçbir sıkıntı görülmeyen ülkedeki Türkiye düşmanlığını da bir kez daha gözler önüne serdi.

Türk çocuğa verilen ırkçı ceza gurbetçilerin tepkisini çekti.

Türk öğrenciye Türkçe konuştu cezası ile ilgili etiketler Almanya Türk Türkçe Irkçılık Ceza
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.