Türk Musevilerinden 4 kişi korona kurbanı oldu!

Koronavirüs ile mücadele tüm dünyada sürüyor. Ölümcül virüs can almaya devam ederken, bir kötü haber de Türk Yahudi Toplumu'ndan geldi. Türk Yahudi Toplumu üyelerinden, 4 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdikleri öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Şişli (Beth İsrael) ve Büyükada (Hesed LeAvraham) sinagoglarının “hazanı” olarak isimlendirilen, din görevlisi Rıfat Romi’nin, önceki gün koronavirüs yüzünden hayatını kaybettiği ifade edildi.

GÜR VE GÜZEL SESİ İLE TANINIYOR VE SEVİLİYORDU!

Musevi cemaatinde sesinin gür oluşu ile güzelliğiyle tanınan ve sevilen Rav Romi’nin, 10 Nisan 2020 günü rahatsızlığı atlatamadığı, bu nedenle de öldüğü açıklandı.Uzun yıllardır  cemaatin Şişli ve Büyükada sinagoglarında görev yapan hazan Romi’nin,  şubat ayında da Struma kurbanları için düzenlenen törende dua ettiği belirtildi.    

Türk Musevilerinden 4 kişi korona kurbanı oldu!

TÜRK MUSEVİLERİNDEN  4 KİŞİ KORONA KURBANI!

SuperHaber’in yaptığı araştırmada, koronavirüs salgını nedeni ile daha önce,Türk Yahudi Toplumundan, Daryo (Derya) Cömert ve eşi Suzan Cömert ile Yaşar Mendağ'ın da virüse yenilerek yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

 

Türk Musevilerinden 4 kişi korona kurbanı oldu! - Resim : 2

İSRAİL’DE İŞGALCİ VE YAYILMACI ESKİ HAHAMBAŞI KORONAVİRÜSTEN ÖLDÜ!

Öte yandan, İsrail'de 1993-2003 yılları arasında görev yapan, tanınmış eski Hahambaşı olan, 79 yaşındaki Eliyahu Bakshi’nin de, koronavirüsü nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Türk Musevilerinden 4 kişi korona kurbanı oldu! - Resim : 3

Eski Haham Bakshi’nin,İsrail’in işgalci ve yayılmacı politikasını desteklediği,her konuşmasında da bunu ifade ettiği biliniyordu.

Türk Musevilerinden 4 kişi korona kurbanı oldu! - Resim : 4(Hahambaşı ile FETÖ elebaşı Gülen)

 

Türk Musevilerinden 4 kişi korona kurbanı oldu! ile ilgili etiketler Musevi Koronavirüs Korona Türk İsrail Yahudi hahambaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.