Türk moda markası Les Benjamins, Fethi Sabancı Kamışlı liderliğinde yatırım aldı

İş insanı Fethi Sabancı Kamışlı liderliğinde, Esas Holding hissedarları olarak Ali Sabancı, Kazım Köseoğlu, Can Köseoğlu ve Kerem Sabancı Kamışlı bireysel olarak ilk kez moda sektöründe bir Türk markasına yatırım yapıyor ve Bünyamin Aydın’ın kurduğu lüks ve çağdaş sokak giyim markası olan Les Benjamins’e ortak oluyor.

Les Benjamins Kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın, anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada “Les Benjamins, sadece bir moda-tekstil yatırımı değil. İnsanlara bir yaşam stili ve deneyimi sunan dünyada fark yaratmaya başlayan bir Türk markası. Bağlı olduğumuz ‘gerçek insanlar için yaratılan gerçek giysiler’ düşüncesi ile koleksiyonlarımızı dünya çapında sergiliyoruz. Dünyaca ünlü markalar tarafından iş birliği yapmak için en çok tercih edilen ve ilk sırada yer almaya başlayan bir marka olmaktan da büyük gurur duyuyoruz. İlk defa bir yatırımı da yine ilk kez markamıza ve yaptığımız çalışmalara güvenerek yanımızda olan; vizyonu ile de markamıza değer katacak Fethi Sabancı Kamışlı ve ailesinden almaktan dolayı çok mutluyum. Kendisinin ve ailesinin şimdi ve daha sonra da devam edecek yatırımları ile Les Benjamins’in değerine değer katmaya ve uluslararası arenada büyümemize katkıda bulunacağından dolayı çok mutluyum.” dedi.

SABANCI: MODA SEKTÖRÜNDEKİ İLK YATIRIMIMIZI LES BENJAMINS 'E YAPMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ

Bünyamin Aydın, Les Benjamins’i tercih eden en önemli ünlülerin “Türk Gençleri” olduğunun altını da her zaman önemle çiziyor.

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Fethi Sabancı Kamışlı, “Moda sektöründeki ilk yatırımımızı ülkemizi başarıyla temsil eden Les Benjamins’e yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Esas Aile Ofisi’nin 5 kıtada yer alan yatırımları, network gücü ve hissedarlarımızın vizyonu ile Les Benjamins’e farklı bir ivme kazandıracağımıza inanıyorum. Yeni nesil sokak modası kültürünü, kendi vizyonu ile birleştirerek sunan Les Benjamins’in bir parçası olarak bu başarı hikayesinde yer almak hem kendim hem de ülkem adına beni çok gururlandırıyor.” dedi.
Bu yatırım sonrası Fethi Sabancı Kamışlı’nın yönetim kurulu üyesi olarak görev alacağı Les Benjamins, uluslararası platformda en üst sıralara çıkmayı hedefliyor. Her bir ürünün, kökleri derinlere uzanan kültürel etkileri ve ritüelleri ustalıkla konforlu tasarımlara dönüştüren estetik bir felsefeyi yansıtan Les Benjamins tasarımları uluslararası çapta büyük ilgi görüyor. Jay-Z, Rita Ora gibi dünyaca ünlü isimlerin tercih ettiği Les Benjamins markası uluslararası markalar ile de iş birlikleri yapmaya devam ediyor.

EZBER BOZAN SIRA DIŞI BİR TÜRK MARKASI ÖYKÜSÜ: LES BENJAMINS

Bünyamin Aydın, klişelere meydan okuyan özgün stili ile farklı kültürleri keşfe çıkarken, kitlelere bilinmeyenleri aramaları ve yeniden düşünmeleri için ilham veren bir Türk girişimcisi. Les Benjamins’in İstanbul Nişantaşı'nda bulunan mağazasında Nike’den Puma’ya markaların özel serileri, Les Benjamins’in koleksiyonları ve 25 teknoloji markasının ürünleri bulunuyor.

'PARİS ERKEK MODA HAFTASI'NDA YER ALAN İLK TÜRK MODACI

30 yaşında olan Bünyamin Aydın, 19 yaşındayken aklındaki en büyük hayali olan ‘moda markası yaratma’ adımını atarak 30 parçadan oluşan bir baskılı tişört koleksiyonu çıkardı. 12 yıl Almanya, 4 yıl İsviçre, 4 yıl da Türkiye’deki yaşam sentezinden doğurduğu tişörtleri Londra Harrods mağazasında satılınca, markanın adı duyulmaya başlandı. Erkek sokak giyim markası olarak çıktığı yolda, farklı virajlara girerken, geçtiğimiz yıl ‘Paris Erkek Moda Haftası’nda yer alan ilk Türk modacı oldu.

NIKE'IN AYAKKABI TASARLATTIĞI 12 TASARIMCI ARASINA GİREN İLK TÜRK

Bünyamin Aydın, ayrıca Nike’ın ayakkabı tasarlattığı 12 tasarımcı arasına giren ilk Türk. Çin’de 2 mağazası olan Bünyamin Aydın, Çin’de büyümeyi ve ileride Amerika’da da mağaza açmayı hedefliyor. 2019 yılında Bünyamin Aydın’ın Puma için hazırladığı koleksiyon Puma’nın dünyadaki 500 mağazasında satışa sunuldu. Ayrıca bu koleksiyon dünyanın önde gelen 50 zincir mağazasında da satılarak büyük ilgi gördü.

2018 YILINDA ESQUIRE TARAFINDAN VERİLEN YILIN MODA TASARIMCISI ÖDÜLÜ

2018 yılında Esquire tarafından verilen Yılın Moda Tasarımcısı Ödülü’nü de alan Bünyamin Aydın, bugüne dek BMW, Beşiktaş, Hennessy, Nike, Apple ve Alpha Industries gibi markalarla iş birliği yaptı. Kültürel değerlerin, mirasın ve çağdaş şehirlinin etrafında gelişen tasarımlara imza atan Les Benjamins imza dokunuşlarını koruyarak, yeni aktif giyim parçaları ile birleştirerek beklenmedik ve stil sahibi bir tarz ortaya koyuyor.

Türk moda markası Les Benjamins, Fethi Sabancı Kamışlı liderliğinde yatırım aldı ile ilgili etiketler sabancı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.