‘TÜRK MİLLETİNE İHANETTİR!’

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ile SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, Gerçek Hayat adlı derginin 'hilafet' çağrısını ve sonrasındaki tepkileri değerlendirdi.

Gerçek Hayat adlı dergi 27 Temmuz tarihli sayısında 'hilafet çağrısı' yaptı. Derginin 27 Temmuz-2 Ağustos tarihlerini kapsayan sayısının kapağında, "Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın" sözlerine yer verildi.

Büyük tartışma yaratan bu çağrı sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Bu nitelikleriyle Cumhuriyetimiz hepimizin ortak çatısıdır. Ülkemizin siyasal rejimi büyük sosyal ve siyasal tecrübelerden geçmiş ve geleceğe yürümektedir. Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir. Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir.” ifadelerini kullandı.

'Hilafet' tartışmalarını değerlendiren SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt"Türkiye güvenlik ve beka anlamında Doğu Akdeniz, Suriye ve Irak’ta bir mücadele yürütüyor. Bu mücadelede öne çıkan Silahlı Kuvvetleri’nin istihbarat birimlerinin yani devletimizin topyekün yürüttüğü bir mücadele var. Karşımızdaki kuvvetler normal kuvvetler değil, büyük kuvvetler. Rusya’dan tutun, Amerika’ya, Avrupa içinde Fransa’ya ve diğer kuvvet dengeleri farklı farklı güçler ve bölgesel güçler. Körfez sermayesi var. Çok büyük bir mali güce sahip. Türkiye dostlarıyla beraber bu mücadelenin içinde yer alıyor. Karşısında doğrudan terör örgütleri var, darbeci kuvvetler var Hafter üzerinden Libya’da mesela. Bunu yaparken bir yanda deyim yerindeyse topyekün herkesin büyük kesimin zaten bütün milli meselelerde bir araya gelen %85’in mutabık olduğu bu mücadeleyi yürütürken bir anda %85’i ortadan ikiye ayıracak bu tartışmalara ne gerek var? Bilinçli yapılmıyorsa çok büyük bir gaflet, eğer bilinçli yapılıyorsa adını çok net koyalım bu bir ihanettir. Bu tartışmaları açmak ve sürdürmek Türkiye Cumhuriyeti’ne çok büyük bir ihanettir. Birincisi bu tartışılacak bir dönem değil, ikincisi çok daha önemli bir boyut; bugün biz kimlerle karşı karşıyayız? Hafter, Mısır’da darbeci Sisi yönetimi, Körfez sermayesindeki Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer bazı unsurlar da var. Şimdi hilafet makamı kime liderlik yapacak? Belki halka etkisi olur ama bakıldığı zaman güç dengeleri de Arap milliyetçiliğin etkisiyle Türkiye’ye karşı birleşen unsurlar da var. Hilafetin günümüzde bunlara karşı hangi etkileri olacak? Bakıldığı zaman nesnel zemini de yok. Artı olarak yüz sene önce sağlayamamış, günümüzde de sağlayamayacak. Bu mücadeleyi yürütürken biz karşı kutupa ‘Bakın Türklerin liderliğine aslında hepinizin başına geçmek istiyorlar, hilafet tartışmalarında. Bunlara karşı mücadele etmezsek Libya’da ve diğer bölgelerde Türkler bizim başımıza çok işler açacak’ diye bir argüman da veriyorsun bu tartışmayı açarak. Birden çok boyutu var meselenin." ifadelerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt’un açıklamalarının tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

‘TÜRK MİLLETİNE İHANETTİR!’ ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt hilafet çağrısı hilafet

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.