"Türk milleti kanı ile suladığı vatanı hainlere teslim etmez!"

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe 15 Temmuz'un 3. yılı nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Pençe, 15 Temmuz'un sadece tankların insanları ezdiği bir gece olarak anılmaması gerektiğinin altını çizdi. "O gece “korku” bu halktan, bu cesur halktan korktu." diyen Pençe, "Herkes gördü ki, Türk milleti kanlarıyla suladığı bu vatanın bir karışını bile hainlere teslim etmez. Ve yine gördüler ki, demokrasiye göz diken kanlı ellerin asla hâkimiyetine girmez.' dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe'nin konuşmasının detayları şöyle:

15 Temmuz'u; “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak bu yıl 3. kez idrak ediyoruz. Bir yanımızda kapanan köprü manzaralarının, bombalanan şehirlerin hüznü; öbür tarafımızda bütün bu manzarayı sadece saatler içinde değiştirebilmenin coşkusu… Bir yanımızda gerçek bir askeri temsil eden Ömer Halisdemir'i kaybetmenin hüznü var; diğer yanımızda bu ülkenin düşmanlarının paralı askeri Semih Terzi'yi avlamanın kıvancı… 

Bir yanımızda dünyaya bir iki saat içinde rezil olmanın utancı, diğer tarafta Ortadoğu'dan Afrika ve Asya'ya kadar dünyanın bütün esir tutulan halklarına model olacak bir direniş sergilemenin vermiş olduğu iftihar…

15 Temmuz tankların insanları ezdiği bir gece olarak anlatılmasın: O gece bir işgal girişimine karşı doğrudan milletin çıplak eliyle silahları erittiği, tankları ezdiği bir gündür.

15 Temmuz; tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi ailesinden helallik alarak çıktığı yoldan bir daha geri dönmeyi düşünmeyenlerin destanıdır.

15 Temmuz; tankın değil halkın, tüfeğin değil imanın kazandığı, tüm karanlıklara karşı aydınlık bir başlangıçtır.                                                                               

Bu milletin hür iradesine her dönemde bir darbe indi ama 15 Temmuz’da yüreğinde iman olanlar yüreksiz silahlara direndi. Geçit vermedi.

O gece; İstiklal Marşı'nın kelime kelime, yeniden yeniden yazıldığı gecedir.

15 Temmuz, Dünyanın en büyük şer güçlerinin bir araya gelip yazdığı bir hezimet hikâyesidir.

Sadece bir gecede bitti hain tuzak… Her köşesinde, genciyle yaşlısıyla, kadını erkeğiyle ölümü bayram sayan Büyük ve Asil Türk Milleti'nin 251 şehit ve yüzlerce gazisi ve ardındaki milyonlarla yazdığı büyük destan sadece birkaç saat sürdü… Tıpkı Malazgirt'teki gibi

Bir millet ayağa kalkmıştı O gece.

O gece “korku” bu halktan, bu cesur halktan korktu.

Tankın, makineli tüfeğin, uçağın, helikopterin üzerine nasıl yürünürse öyle yürüdü bu halk o gece. Maddi, manevi varlığını nasıl elde ettiyse dişiyle, tırnağıyla, O geceki yürüyüş ile de bu değerlerini ve evladını aynı emekle korudu.

Herkes gördü ki, Türk milleti kanlarıyla suladığı bu vatanın bir karışını bile hainlere teslim etmez. Ve yine gördüler ki, demokrasiye göz diken kanlı ellerin asla hâkimiyetine girmez. Aramızda ayrılıklar yaratmak isteyen tüm güçler gördüler ki, bu millet bir bütündür, bölünmez.

Ezanı susturmamak, bayrağımızı indirtmemek, vatanımızı böldürtmemek, devletimize sahip çıkmak için kararlı hareket ettiğimiz gündür.

“Bütün millet bir olduk izin vermedik”

Dünya öğrendi; Vatan nedir?

Kahramanlar için, ölümün yaşamaktan daha güzel olduğu anlaşıldı o gece…

Arjantin'den Çin'e, Kutuplardan Afrika'ya her ülke, her millet şahidiydi bu göz yaşartan kahramanlığın… Vatan, uğrunda can verilen mukaddes yurttur, kanla aldık canla veririz dediler ve ölüme gülümseyerek gittiler…

“Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz.”

“Fetih sancağı kolayca burca dikilmez.”

Onlara minnettarız. Toprağa düştüler ama bayrağı düşürmediler. Vatan savunmasından geri durmadılar. Her birinin cesaretini, yiğitliğin, hafızalarımıza nakşettik. Bu ülkeyi bize vatan kılanlara selam olsun.

Selam Olsun Tanka Karşı Dimdik Duran Kahramanlara
Selam Olsun Nene Hatunlara, Şerife Bacılara 
Selam Olsun Ak Sakallı Yiğit Delikanlılara
Selam Olsun Ölüme Meydan Okuyan Tüm Canlara
Ve Selam Olsun Kefenim Sırtımda Diyen Başkomutanlara

Helal Olsun Bu Yiğitleri Doğuran Eli Öpülesi Analara
Helal Olsun Çanakkale Ruhunu Yaşatanlara
      

Helal Olsun Darbeye Darbe Yapan Korkusuzlara 
Helal Olsun Meydanları Dolduran Güzel İnsanlara
Ve Helal Olsun Gövdesini Kurşuna Siper Eden Yürekli Adamlara

“Bedeli ödenmeden hiçbir başarı elde edilmez.”

Şehitlerimizin aziz hatıralarına rahmet ve minnetle.

"Türk milleti kanı ile suladığı vatanı hainlere teslim etmez!" ile ilgili etiketler 15 Temmuz Sağlık Bilimleri Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.