Türk medyasındaki vasıflı personel sıkıntısına örnek!

Büyükçekmece'de düşen eğitim uçağının bulunduğu alandan canlı yayın yapan CNN Türk'ün genç muhabiri, Kaymakam Mehmet Özel'in ismini yanlış söyledi. Kendisine 'İsmail' diye hitap edilen kaymakam, uzatılan mikrofonu geri çevirdi. Ancak kaymakamın ismini yanlış söyleyen muhabirden çok CNN Türk tepki çekti. Böylesine önemli bir canlı yayına stajyer konumundaki bir muhabirin gönderilmesi eleştirilerin hedefi oldu. Bu durum akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın medyaya yönelik eleştirilerini getirdi

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde bir eğitim uçağı düştü. CNN Türk ise sahadan bilgi almak üzere genç muhabir Dilay Dilaver'i alana gönderdi.

Yaralı pilotun Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisini aktaran Dilaver, Büyükçekmece Kaymakamı'nın da alanda bulunduğunu söyleyerek kaymakama mikrofon uzattı.

"BEN İSMAİL BEY DEĞİLİM, İSMİMİ DE YANLIŞ SÖYLEDİNİZ ZATEN"

Genç muhabir, "Yanımızda Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Bey var, onunla konuşalım." diyerek, Büyükçekmece Kaymakamı Mehmet Özel'e mikrofon uzattı.

Kendisine uzatılan mikrofon karşısında şaşkınlık yaşayan Büyükçekmece Kaymakamı Mehmet Özel, "Ben İsmail Bey değilim, ismimi de yanlış söylediniz zaten." ifadelerini kullanarak muhabire bilgi vermedi.

Türk medyasındaki vasıflı personel sıkıntısına örnek!

MUHABİR ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI

CNN Türk muhabiri, daha sonra kargaşadan dolayı karışıklık yaşadığını belirterek özür diledi.

TEPKİYİ MUHABİR DEĞİL CNN TÜRK ÇEKTİ

Ancak bu yaşananlar sonrasında tepkiyi genç muhabir değil, CNN Türk çekti.

CNN Türk yönetiminin her önemli yayınına gönderdiği joker muhabiri Fulya Öztürk'ün Azerbaycan'da bulunmasından dolayı İstanbul'da canlı yayınlara stajyerleri gönderen kanal, 23 yaşındaki bir muhabiri böyle önemli bir canlı yayında sahaya sürdüğü için eleştirilerin hedefi oldu.

ERDOĞAN: MEDYA NEFESİMİZİ YANITMIYOR

Öte yandan yaşanan bu durum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde medyaya karşı yaptığı eleştiriyi akıllara getirdi.

Medyanın en modern alt yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor. İlimde, sanatta, kültürde benzer sıkıntılarla karşı karşıyayız. Dünyaya kendimizi anlatamıyoruz. Bunun için de fikri iktidarımızı da hâlâ tesis edemediğimiz kanaatindeyim" demişti.

Teknoloik imkanları üst seviyede olan Demirören Medya Grubu'nun bu önemli yayın canlı yayına tecrübesi sınırlı bir muhabirden başka bir isim gönderemiyor olması da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarılarından sonra manidar bulundu.

Türk medyasındaki vasıflı personel sıkıntısına örnek! ile ilgili etiketler CNN Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyükçekmece kaymakam canlı yayın Dilay Dilaver
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.