Türk malı ürünler hangileri? Boykota katılanlar için yerli ürünler listesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler daha sofistike daha dolaylı yollardan yapılırdı şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar'' dedi. Erdoğan, ABD'nin elektronik ürünlerine de boykot uygulanacağını söyledi. ABD'ye karşı boykota katılmak isteyen vatandaşlar Türk malı ürünleri araştırdı. Türk malı ürünler hangileri? Boykota katılanlar için yerli malı listesi bu haberde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"nda, ABD'nin elektronik ürünlerine de boykot uygulanacağını açıkladı. Vatandaşlar yeri ürünlerini araştırmaya başladı. Türk malı ürünler hangileri? Boykota katılanlar için yerli malı listesi haberimizde yer alıyor.

Türk malı ürünler hangileri? Boykota katılanlar için yerli ürünler listesi!

Türk malı Giyim Sektörü
LC Waikiki
Kiğılı
Hatemoğlu
David Ginola
Jakamen
Damat
Koton
Süvari
İmza
Zeyrek

Türk Malı Ayakkabı Sektörü
Kinetix
Gezer
Scooter
Polaris
Aydi
King Paulo
Forelli
Lescon
YDS Ayakkabı

Türk Malı Gıda Sektörü
Torku
Afia Gıda
Şölen
Eriş Gıda
Ülker
Kristal
Vip Kahve
Cafe Crown
Sek
Pehlivan Helva
Burcu Salça
Selva
Aytaç
Kevser
Tariş
Zade
Oruçoğlu
Onsa
Eti
Pınar
Sütaş
Kaanlar
Lezita
Danet
Tadelle
Erpiliç
Keskinoğlu

Türk Malı İçecek Sektörü
Uludağ
Kristal
Hamidiye Su
Fuska Su
Kayışdağı Su
Aytaç su
Niğde Gazozu
Beypazarı Maden Suyu
Kızılay
Doğanay
Nazo
Aroma
Meyöz
Hünkar Gazoz
Torku Osmanlı Şerbetleri
Didi
Doğuş Çay
Meysu

Türk Malı Temizlik Sektörü
Naturalive
Spumy
Maranki
Faber
Bioxin
Et Matik
Komili
ABC
Tek
Alfa
Duru
Dalin
Otacı
Ersağ
Biobelinda
Hayat
Evyap
İdil
Aromel
Papia
Duru
Pearly
Emotion
Familia
Arko
Babysmile
Privacy
Teno
Evy Baby
Celebre
First Klass
Molfix
Evy Lady
Babyısh
Bellissima
Molped
Gibbs
Saten
Bingo
Fax
Match
Test
Activex
Sür Kov
Sanino
Islak mendil ve havlu
Promess
Bebem
Miray
Joly
Rozi
Gülsuyu
Hayat ıslak mendil
Tex
Mintax

Türk Malı Teknoloji Sektörü
Telekom
Vestel
Casper
Bip
Bimeks
Vatan Bilgisayar
Kaan Telefon
Arçelik
Beko
Arzum
King
Sinbo
Gold Master

Yerli Malı Otomotiv Sektörü
Emin Otomotiv
Fuzul Otomotiv
Otokar

Yerli Marka Marketler
Mahalle Bakkalı
Bim
Şok
Biçen
Burda
Show
Bizim
Çağrı
Rammar
Selam
Happy Center
A101
Onur
Uyum
Kim

Yerli Cep Telefonu Markaları
Ülkemizde yerli telefon adı altında şu ana kadar telefon piyasaya süren firmalardan, dışarıda ürettirip kendi logosunu basan yerli firmalar:
-General Mobile
-Casper
-Reeder
-Teknosa
-Escort
-Sunny
-Piranha
-Trident
-Victor
-Quatro
-Dark
-Excon
-BB Mobile
-Türk Telekom
-Kaan Telefon

Tasarımını veya donanımın bir kısmını kendi yapıp yazılım ve donanımının bir kısmını yabancı şirkete yaptıran telefon firmaları:
-Vestel
-Turkcell
– Anka Telefon

Vestelin en yeni modeli Vestel Venüs 3 adlı telefon, piyasa da ki en yerli telefon olarak sayılabilir. Zira Venüs 3’ün tasarımı ve bataryası Vestel tesislerinde üretildi.

Yerli telefon ile ilgili çalışma yapan devlet şirketleri:
-Aselsan
-Tübitak

Yerli Bebek Bezi Markaları
Sleepy (Eruslu Sağlık Ürünleri) Molfix (hayat Kimya)
Pine Bebek bezi (Arkan Kağıtçılık)
Baby Star (Yıldız holding)
Komili Bebe (Yıldız holding)
Evy Baby (Evyap)
BabyNeo
Canbebe (Yabancılara satıldı)
Jenny & Willy (BİM)

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ABD BOYKOTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''AK Parti ve AK Parti dönemini anlamanın bugünlerde çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Biz en başından beri AK Parti'yi milletimizin partisi olarak gördük ve öyle tanımladık. AK Parti'nin tarihi milletimizin tarihi kadar eskidir. Cumartesi günü yapacağımız büyük kongremizde bu konuyu enine boyuna kamuoyumuzla paylaşacağız. AK Parti'yi anlamak için önce Türkiye'yi Türk milletini anlamak gerekir.

"BODOSLAMA ŞEKİLDE ÜZERİMİZE GELİYORLAR"

Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler daha sofistike daha dolaylı yollardan yapılırdı şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Yapacağımız iki şey var; bunlardan biri ekonomik diğeri siyasi tavırdır. Siyasi duruşumuzu sağlam tutmaktır. Maruz kaldığımız saldırının ekonomimizin gerçek durumuyla bir ilgisi yoktur öyleyse bizim de kendimizi buna göre konumlandırmamız gerekiyor. Son döviz kuru olayına bir bakalım dolar ülkemizin parası karşısında bir anda 4,8 seviyesinden nasıl oldu da 7'lere fırladı? Savaşa mı girdik? İşgale mi uğradık? Hayır. Tam tersine kendi topraklarımızda da bölgemizde de huzurun teminatı bir ülke durumdayız.

Biz sizinle stratejik ortak değil miyiz? Kosova'da beraber olmadık mı? Bu yaptığınız nedir? Ne yapmak istiyorsunuz? Bu milletin karakteri sağa sola savrulan bir karakter değildir.

"15 TEMMUZ'DA NASIL KARARLILIKLA DURDUYSAK..."

15 Temmuz bunun en somut ve en büyük örneğidir. Tankların, topların, uçakların, namluların karşısında dimdik durduk. Hiç kimsenin şüpheis olmasın ki, doların, kurun, faizin karşısında aynı kararlılıkla duracağız. Milletime inanıyorum. Onlar yoğun bir şekilde TL'yi hemen alıp, doları bozdurduğunu görüyorum. Dolar hemen bozdurulup TL'nin onurunu korumamız en güzel cevap olacak. Dün siyasi özgürlüğümüzü birbirimize kenetlenip korumuştur. Bugün de birbirimize kenetlenip imkanlarımızı seferber ederek koruyacağız.

"ABD'NİN ELEKTRONİK ÜRÜNLERİNE BOYKOT UYGULAYACAĞIZ"

Buradan iş dünyamıza sesleniyorum. En güzel cevap işimize 4 elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz. Biz insansız hava araçlarını istediğimizde 'Kongre izin vermiyor' diyorlardı. Kötü komşu bizi evsahibi yaptı. Bunları üretiyoruz. Sıkıntımız yok. Batıda yapacağımız pek çok görüşme olacak. Batı'dan dostlar arıyor, görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Türkiye'de bir araya gelmenin gayretleri içerisindeyiz, bir araya geleceğiz. Türkiye'de bir araya gelmenin gayretleri içerisindeyiz, bir araya geleceğiz. Gayretlerimizi sürdüreceğiz. Rabbimizin yardımı yakındır, endişe etmeyin."

Türk malı ürünler hangileri? Boykota katılanlar için yerli ürünler listesi! ile ilgili etiketler türk malı ürünler hangileri yerli ürünler listesi abd ürünleri boykotu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.