'Türk Malı' dizisine şok... Bir dava daha!

Türk Teşvik Derneği, Türk Malı dizisine dava açıyor...

2010 yılında “Türk örf, âdet ve geleneklerini aşağıladığı” gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan "Türk Malı" dizisine, bu kez de Türk Teşvik derneği dava açıyor.

'Türk malı imajını küçük düşürdüğü' gerekçesiyle yasal işlem başlatılacağı haberini ise Habertürk gazetesi yazarı Mustafa Doğan bugünkü köşesinden duyurdu.

İşte, Mustafa Doğan'ın o yazısı:

"Meslek örgütlerinin dizi ve filmlere karşı olan hassasiyetleri malum.

Bugüne kadar hamamcısından hemşiresine, küçük düşürüldüklerinden dert yanmayanı kalmadı. Bu, işin bir tarafı.

Aynı şekilde dizi isimleri ve içerikleri de zaman zaman benzer şekilde tepki, hatta dava konusu oluyor.

Yeniden çekilmeye başlanan ‘Türk Malı’ da onlardan biri.

2010 yılında ilk kez izleyiciyle buluştuğunda, “Türk örf, âdet ve geleneklerini aşağıladığı” gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Senarist ve yayıncı kanalın müdürü hakkında da, “Türklüğü tezyif ve tahkir” suçundan işlem yapılması istenmişti.

DİZİLER ARTIK ASLA SADECE DİZİ DEĞİL

Dizi yeni macerasında bu kez, Türk Teşvik Derneği’nin hedefinde.

Hafta içi başkan Harun Altunbaş’tan bir mail aldım.

“Ülkemizde insanımız çok güzel ve bütün dünya ile yarışacak özel ürünler üretebiliyor. Ancak markalaşma, imaj oluşturma, insanların güvenini sağlama konusunda bir vurdumduymazlık söz konusu” diye başlayan mail’in asıl konusu ‘Türk Malı’ idi.

Türkçe’de bir kelimenin birden çok manaya gelme gücünü kötüye kullandığını belirten Altunbaş, “Dizi, Türk malı imajını ablak, düzensiz, bodoslama davranışlar sergileyen patavatsız bir karakterle birleştiriyor. Buna dünyada izin verecek başka bir ülke var mıdır? ‘Amerikan Malı’ ya da ‘Rus Malı’ diye böyle bir konsepte dizi yapabilir misiniz?” diye soruyordu.

Bu tespite katılmayan yoktur herhalde. Zaten dizinin mizah anlayışı tamamen bunun üzerine kurulu."

'Türk Malı' dizisine şok... Bir dava daha! ile ilgili etiketler dava türk malı türk teşvik derneği adet gelenek mustafa doğan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.