"Türk Lirası beklenenden fazla değer kazanabilir"

ABD'nin dev yatırım bankalarından Morgan Stanley, Türk Lirası ve dolar kuru ile ilgili çarpıcı bir tahminde bulundu. Zaman zaman Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dış borçlanmalarına aracılık da yapan Morgan Stanley, Türk Lirası'nın beklenenden fazla değer kazanabileceği değerlendirmesinde bulundu. Banka, dolar kurunun da 6.80 TL'ye gerileyebileceği tahmininde bulundu.

Morgan Stanley ’in Türkiye ile ilgili hazırladığı kapsamlı raporda, kasım ayında ekonomi yönetiminde gerçekleşen değişiklik sonrasında banka tarafından doların 7 Türk Lirası'na gerileyeceği öngörüsünde bulunduğu anımsatıldı. Şu an ise bu seviyenin de altına inme olasılığının belirdiği ifade edildi.

Morgan Stanley uzmanları, enflasyondaki yükselişin önümüzdeki aylarda da sürmesini ve nisan ayında yüzde 15.8’e çıktıktan sonra gerilemesini beklediklerini de belirttiler.

T24’ün haberine göre Morgan Stanley, enflasyondaki bozulma nedeniyle Merkez Bankası ’nın 100 baz puan daha faiz artırımı yapabileceği öngörüsünde bulundu.

Raporda, faiz artırımının Merkez Bankası’nın şubat değil mart toplantısında gerçekleşebileceğinin de altı çizildi. Morgan Stanley, 100 baz puanlık olası bir faiz artırımının Türk Lirası'nın daha da değerlenmesini sağlayacağını vurguladı.

Bununla birlikte uluslararası yatırım kategorizasyonunda Türkiye ile aynı klasmanda yer alan Rusya , Güney Afrika ve Brezilya’da faizlerin negatifte bulundu hatırlatıldı ve bunun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ’na, faiz artırımından kaçınmak için alan sağladığı da kaydedildi.

Morgan Stanley, önümüzdeki döneme dair belirsiz olan noktalardan birinin, enflasyonun nisan ayında zirve yapması sonrasında Merkez Bankası’nın erken davranarak faiz indirimlerine başlayıp başlamayacağı olduğunu ifade etti.

"Türk Lirası beklenenden fazla değer kazanabilir" ile ilgili etiketler Türk Lirası Hazine ve Maliye Bakanlığı Dolar faiz morgan stanley
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.