Türk Kara Kuvvetleri 2229 yaşında

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2229'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Türk tarihinden birçok özel detayın yer aldığı videolu paylaşımın Tuva müziği ile başlaması dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), sosyal medya hesabından Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla videolu paylaşımda bulunuldu.

"Şanlı tarihimizin ayrılmaz parçası, kutlu zaferlerimizin mimarı, her zaman görevinin başında ve asil milletimizin emrinde olan Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 2229’uncu kuruluş yıl dönümü kutlu olsun." ifadelerine yer verilen videoda, komandolar tarafından gerçekleştirilen tatbikat, operasyonlar ve envanterde bulunan tank, silah, uzun namlulu roketler, araç ve gereçlerin görüntüleri yer aldı.

TUVA MÜZİĞİ İLE BAŞLIYOR

Videonun Tuva müziği ile başlaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Türk Kara Kuvvetleri 2229 yaşında

TUVA MÜZİĞİ (KÖMEY) NEDİR?

Tuva Müziği ve Kaylama. Tuva dilinde “höömei” (Kömey) adı verilen, burada Altay Türklerinde kullanıldığı şekliyle “kaylama” olarak adlandıracağımız ses tekniği (throat singing), Orta Asya'nın pek çok bölgesinde bilinen bir “çok perdeli ses çıkarma” (overtone singing) yöntemidir.

TUVA MÜZİĞİNİN TÜRKLER İÇİN ÖNEMİ

Yeryüzünde kalan Eski Türk topluluklarından biri olan Tuvalılar, tarihin bilinen en eski anlarından bu yana bugün yaşadıkları topraklarda varlıklarını idame ettiriyor. Eski Göktürk metinlerinde "Kögmen Yış" olarak söz edilen ve günümüzde Sayan Dağları ile Tannu Uula Dağları arasındaki geniş vadide yaşayan Tuvalılar, Moğollar, Hakaslar ve Altaylarla komşu.

Sayıları 300 binin üzerinde olan bu Türk topluluğu, kültürlerini muhafaza etmekte hayli başarılı. Tuva halkı Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte hızla Budizm ve Kamlık inanç değerlerine dönüş yaptı. İnançlarının yanı sıra dil, edebiyat ve sanat alanlarında da canlanmalar oldu. Onları en çok fark ettiren unsur ise Tuvalı müzisyenlerin kendine has yorumları ile yarattıkları gırtlak müziği Kömey.

 

Türk Kara Kuvvetleri 2229 yaşında ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri video Komando tuva müziği

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.