Türk kaptanı öldürmüştü! İade süreci başladı...

Hint Okyanusu’nda gemi kaptanı Bora Ekşi’yi öldürüp 4 personeli de yaralayan Ergin Aktaş’ın tutuklandığı Sri Lanka’dan iadesine ilişkin süreç başladı. İstanbul'a getirilen M/V Karadeniz adlı gemide inceleme yapan polis cinayete ilişkin delil topladı.

Türk bayraklı M/V Karadeniz isimli yük gemisi 20 Aralık 2019’da Hint Okyanusu’ndayken, geminin makine yağcısı Ergin Aktaş kaptan Bora Ekşi’yi bıçaklayarak öldürürken, 4 gemiciyi de yaralamıştı.

Sri Lanka’da tutuklu bulunan Ergin Aktaş için iade sürecinin başladığı bildirildi.

Türk kaptanı öldürmüştü! İade süreci başladı...

Bora Ekşi’nin avukatı Çağlar Coşkunsu sürece ilişkin yaptığı açıklamada, “Sri Lanka, cinayet uluslararası sularda işlendiği için zanlıyı iade etmek istiyor. Biz de Türkiye’de yargılanmasını istiyorduk. İade süreci başladı. Bora Kaptan’ın ailesi de yargılama sürecinin Türkiye’de gerçekleşmesini istiyordu. İki ülke arasında suçluların iadesi anlaşması yok ama biz getirilmesini istiyoruz. Bu süreç birkaç ayı bulabilir. Bundan sonrası iki ülkenin ilişkileriyle ilerleyecek ve ilgili devlet kurumlarının yönetiminde olacak” dedi.

DENİZCİLER 'GEMİ ADAMI TAKİP BANKASI' İSTİYOR

Denizcilik sektörünün en önemli 6 örgütü bir araya gelerek kaptan Bora Ekşi’nin öldürülmesinin milat kabul edildiğini ve mürettebat seçiminde ölçülerin değişeceğini ifade eden bir bildiri yayınladı.

 

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği ve Türkiye Denizcilik Federasyonu’nun yayınladığı ortak bildiri hakkında açıklama yapan Kaptan Baybora Yıldırım şunları söyledi: “Sektörün personel politikasının acilen gözden geçirilmesi ve tedbirlerin hızla alınması gerekiyor. Bakanlık tarafından ‘Gemi Adamı Takip Bankası’ oluşturulmalı. Suç kaydı olanlar gemiye gönderilmemeli.”

Türk kaptanı öldürmüştü! İade süreci başladı... - Resim : 2

‘TÜRK PERSONELDEN KAÇIŞ BAŞLADI’

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Başkanı İlker Meşe ise “Gemi adamlarının en az 5 yıllık ilaç kullanımı bilinmeli. Gemi adamı ehliyeti için psikolojik ve stres testi tam yetkili devlet hastanesinde yapılmalı. Mevcut personele de uygulanmalı. Türk gemi adamının güvenirliğinin tekrar kazanılması için çok çaba gerekiyor. Ne yazık ki cinayet, Türk personelden kaçışa neden oldu. Türkiye’nin 3 büyük firmasının Türk personelden yabancı personele geçmesi hepimize bir uyarıdır.” ifadelerini kullandı.

GEMİDE DELİL TOPLANDI

Bu arada kaptan Bora Ekşi’nin öldürüldüğü gemi, İstanbul’a geldi. Tüm mürettebatı değişen gemiye savcılığın emriyle çıkan polisler, cinayete ilişkin inceleme yapıp, delil topladı.

Türk kaptanı öldürmüştü! İade süreci başladı... ile ilgili etiketler İTÜ Sri Lanka Gemi türk kaptan Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Bora Ekşi’ Ergin Aktaş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.