Türk istihbaratı BAE ajanını yakaladı

Türkiye'ye bir Arap ülkesinin pasaportu ile gelen ve yıllar içinde muhalif Arap gazetecilerin ağına sızarak bilgi topladığı belirlenen bir ajan yakalandı. Türk istihbaratı tarafından yakalanan ajandan elde edilen belgelerle Birleşik Arap Emirlikleri'ne çalıştığı tespit edildi.

Akit'in haberine göre, Türk istihbaratı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına Türkiye'deki Arap muhalifler hakkında bilgi topladığı belirlenen bir ajanı yakaladı.

Reuters haber ajansının üst düzey Türk güvenlik yetkilisine dayandırdığı habere göre, yakalanan kişi suçunu itiraf etti.

Haberde Türk yetkilinin ajanla ilgili olarak "(Şahıs) Türk makamlarına birçok belge teslim ederek BAE servisiyle bağlantısını kanıtlamıştır. Türkiye’ye başka bir Arap ülkesinin pasaportuyla gelen şahıs, yıllar boyunca Arap muhalif gazeteci ağlarına sızdı" dediği belirtildi.

İsmi açıklanmayan yetkili ayrıca yakalanan kişiyi BAE servisi adına yöneten birden çok görevlinin de ismen deşifre edildiğini söyledi.

BAE'DE MUHALİFLER HAPSE ATILIYOR

Demokratik seçimlerin ve partilerin olmadığı Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), bu yönde reform talebinde bulunan muhalifler yıllardır "stratejik güvenlik tehlikesi" gerekçesi ile takip altında tutuluyor, ülkeye girişlerinde ise bu suçlama ile tutuklanıyor.

Türk istihbaratı BAE ajanını yakaladı ile ilgili etiketler BAE İstihbarat ajan Arap muhalif
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.