Türk-İş'ten 81 ile fahiş fiyat genelgesi: Fiyatlar yetkililerle paylaşılacak!

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat aracının ardından düşüşe geçen dolar ile birlikte gözler etiketlere çevrilmişti. Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, Türk-İş'in 81 teşkilatına genelge gönderdi. Gönderilen genelgede illerindeki fahiş fiyatları genel merkeze bildirmeleri talimatı verildi. Türk-İş Başkanı Atalay, "İşçi, memur, emekli, dar gelirli fiyatların aynı hızda düşmesini bekliyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yılın son Kabine Toplantısı'nda duyurduğu Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat aracı ardında çakılan dolar kuru ile birlikte gözler etiketlere yöneldi. 

81 İLE FAHİŞ FİYAT GENELGESİ GÖNDERDİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, döviz kurlarındaki düşüşün ardından 81 ildeki teşkilatlarına, fahiş fiyatlar için genelge gönderdi.

"FİYATLARIN AYNI HIZDA DÜŞMESİ BEKLENİYOR"

Yazılı açıklama yapan Atalay, "Döviz kuru yükselirken art arda üç beş fiyat etiketi değiştirenler, kurun düşüşünü görmezden geliyor. İşçi, memur, emekli, dar gelirli fiyatların aynı hızda düşmesini bekliyor." dedi.

 

"FİYATLAR YETKİLİ KİŞİ VE KURUMLARLA PAYLAŞILACAK"

Atalay, “Konfederasyonumuz, kamuoyundaki beklentiyi desteklemekle beraber fiyatların güncellenmemesine karşın nasıl ki gerektiğinde üretimden gelen gücünü kullanıyorsa, tüketimden gelen gücünü kullanarak bu konunun yakın takipçisi olacaktır” dedi.

Türk-İş’in 1987 Aralık’tan bu yana her ay düzenli olarak gıda harcaması tutarını ve buradan hareketle ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’nı yaptığını anımsatan Atalay, şöyle devam etti:

“Bu araştırmada hesaplamaya temel alınan gıda maddelerinin fiyatları, Konfederasyonumuzca piyasadan, market ve semt pazarlarından doğrudan düzenli olarak tespit ediliyor. Bu niteliğiyle bağımsız olan araştırmamızın yanında, Konfederasyonumuza bağlı 34 sendika, 442 Şube ile 20 bine yakın temsilci ve yöneticilerimizi dayanışmaya çağırıyoruz ve 81 ilde fiyatlardaki gelişmelerini il temsilcilikleri ile Genel Merkezlerimize ivedilikle bildirmelerini istiyoruz. Sonraki süreçte bu verileri yetkili kişi ve kurumlarla paylaşacağız.”

Türk-İş'ten 81 ile fahiş fiyat genelgesi: Fiyatlar yetkililerle paylaşılacak! ile ilgili etiketler TÜRK-İŞ fahiş fiyat genelge fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.