Türk-İş ve Hak-İş kamu işçileri için ücret talebini açıkladı

Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 TL'ye yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay %20, diğer 6 aylar için enflasyon+%3 refah payı talep etti.

İşçi konfederasyonları, kamuda çalışan 700 bine yakın işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için taleplerini belirledi.

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sunduğu talep metninde, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 TL'ye yükseltilmesi istendi.

Sendikalar, 2021-2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 20 zam, diğer 6 aylar için enflasyon+yüzde 3 refah payı talep etti.

Diğer yandan toplu iş sözleşmesi imza tarihinden sonra işe alınanların taban ücretinin de belirlenen tutarın altında olmaması istendi.

Türk-İş ve Hak-İş kamu işçileri için ücret talebini açıkladı ile ilgili etiketler TÜRK-İŞ HAK-İŞ İşçi zam kanu ücret talep
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.