Türk-İş Başkanlar Kurulu asgari ücret bildirisi yayımladı! “Satın alma gücü korunmalı”

Türk-İş Başkanlar Kurulu asgari ücret bildirisi yayımladı. Yayımlanan bildiride “Asgari ücret zammı refah payı ilave edilerek enflasyon karşısında satın alma gücünü korumalı" denildi. İşte detaylar…

Dün toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ardından Türk-İş Başkanlar Kurulu bugün toplantı yaptı. Toplantının ardından bir asgari ücret bildirisi yayımlandı.

Türk-İş Başkanlar Kurulu asgari ücret bildirisi yayımladı! “Satın alma gücü korunmalı”

TÜRK-İŞ’İN YAYIMLADIĞI BİLDİRİDE ŞÖYLE DENİLDİ:

Türk-İş Başkanlar Kurulu 24. Çalışma Dönemi Onbirinci Toplantısı 07 Aralık 2022 Çarşamba günü yapılmış, çalışma hayatıyla ilgili gündemdeki başlıca konular görüşülerek aşağıdaki hususların duyurulmasına karar verilmiştir:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çağrısı üzerine bugün toplanmaktadır. Komisyon 15 üyeden oluşmakta ve yapısı gereği bunların 5’i işçi temsilcisi olmaktadır. Asgari ücret, işçiler ve aileleri için asgari bir yaşam seviyesini sağlayacak ücrettir. Anayasamız, asgari ücretin tespitinde çalışanların geçim şartlarının göz önünde bulundurulması gereğine yer vermektedir. Çalışanların geçim şartları, Konfederasyonumuz tarafından 35 yıldan bu yana sürdürülen çalışmayla ortaya konulmaktadır. Bu kapsamda TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, asgari ücret belirlenirken öncelikle insana yakışır bir yaşamı sağlayacak tutarın temel alınmasını, buna refah payı ilave edilerek enflasyon karşısında satın alma gücünün korunması gerektiğini savunmaktadır.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmaları, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu ile Başkanlar Kurulu tarafından değerlendirilecek ve gelişmelere göre karar verilecektir.

Türk-İş Başkanlar Kurulu asgari ücret bildirisi yayımladı! “Satın alma gücü korunmalı” ile ilgili etiketler ekonomi asgari ücret TÜRK-İŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.