TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan 1 Mayıs'ta asgari ücret mesajı: Temmuz'u beklemenin bir anlamı yok!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla geldikleri Taksim'de asgari ücret mesajı verdi. “Asgari ücret için Temmuz'u beklemenin bir anlamı yok." diyen Atalay, "Açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, emekliye versinler" ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'e geldi. Kazancı yokuşuna karanfil bırakan grup, ardından Cumhuriyet Anıtı'na da çelenk bıraktı.

"EMEKLİDEN, EMEKÇİDEN, İŞÇİDEN YANA OLDUK"

Çelenk bıraktıktan sonra açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugün 81 vilayette, 5 bölgemizde 424 sendikamız, 30 bin aktif temsilcimizle beraber ana temamız 'hayat pahalılığı, örgütlenme'. Bu saatte Türkiye'nin bütün alanlarında arkadaşlarımız hayat pahalılığını, örgütlenmeyi anlatacak. TÜRK- İŞ her siyasi görüşten, her düşünceden, her takımı tutan topluluktan oluşan bir devasa bir kurum. 70 senedir, ülkeden yana olduk, emekliden yana olduk, emekçiden yana olduk, işçiden yana olduk. Mazlumdan yana olduk. Türk bunu sürdürmeye devam edecektir" dedi.

 

"AÇIKLANAN ENFLASYONU ASGARİ ÜCRETLİYE VERSİNLER"

Gazetecilerin asgari ücrete ara zamla alakalı sorduğu soruyu yanıtlayan Atalay, “Asgari ücret için Temmuz'u beklemenin bir anlamı yok. Aralık'ı beklemenin de bir anlamı yok. Her ayın 4'ünde bundan 3 gün sonra enflasyon açıklanacak. O açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, emekliye versinler, işçinin tamamına her ay versinler. Haziran'ı falan beklemenin bir anlamı yok. Bunu da gündeme getiren AK Parti'nin Grup Başkan Vekili gündeme getiren siyasiler verdiği, söylediği zaman sözü yerine getirecek" ifadelerini kullandı.

 

 

 

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan 1 Mayıs'ta asgari ücret mesajı: Temmuz'u beklemenin bir anlamı yok! ile ilgili etiketler Ergün Atalay TÜRK-İŞ asgari ücret 1 Mayıs Taksim zam enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.