Türk-İş Başkanı Atalay asgari ücret beklentisini hükümete aktardı

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı görüşmede 2022'de uygulanacak asgari ücretin 4 bin liranın altında olmaması gerektiğini ifade etti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin 4 bin liranın altında olmaması isteğini hükümete aktardı.

Atalay, dün yapılan asgari ücret toplantısından önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le gerçekleştirdiği telefon konuşmasında ücret beklentisini aktarırken kamu emekçisine olduğu gibi işçiye de refah artışının sağlanması gerektiğini belirtti.

İŞÇİNİN BUNUN DIŞINDA KALMASI MÜMKÜN DEĞİL

Asgari ücretin 4 bin liranın altında olmaması gerektiğini vurgulayan Atalay, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, "Bize de memurlara da enflasyonun üzerinde bir zam olduğu zaman devlet onları veriyor. Bakan Bey'in ifadesine göre enflasyonun üzerinde ne varsa kümülatif onu tamamlamayı düşünüyorlar. İşçiyi bunun dışında tutmaları mümkün değil." ifadelerini kullanmıştı.

2022 asgari ücreti konusunda kamuoyu beklentilerinin net olduğunu ekleyen Atalay, "Bu rakamların altında bir şeye 'evet' dememiz mümkün değil. İnşallah umduğumuz gibi olur. Hep beraber zevkle imzalarız. 7 milyona yakın insan bununla geçinmeye çalışıyor. Aileleriyle birlikte 30 milyonun üzerine kişi. Yani ülkenin üçte birinden daha fazla." görüşünü aktarmıştı.

Türk-İş Başkanı Atalay asgari ücret beklentisini hükümete aktardı ile ilgili etiketler TÜRK-İŞ Ergün Atalay asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.