Türk ilaç devi ile İrlandalı firmadan ortak proje...

Abdi İbrahim, İrlanda merkezli ilaç ve tıbbi cihaz üreticisi Allergan ile birlikte 100 milyon liralık yatırımla göz sağlığı ürünleri üretim tesisi kuracak. İlk etapta iç piyasa için üretim yapacak olan firmanın sonraki hedefi ise ihracat olacak...

Habertürk'te yer alan habere göre düzenledikleri basın toplantısında konuşan Allergan Global Başkan Yardımcısı Marc Princen, proje için Abdi İbrahim'le iş ortaklığı yaptıklarını söyledi ve ekledi: "Türkiye seri üretimde teknoloji yatırımı yaptığımız dördüncü ülke olacak. C-Rabs teknolojisini kullanacağız. Yılda 9 milyon şişe üretim kapasitemiz olacak. Türkiye'ye çok önem veriyoruz."

Türkiye'de 180 kişilik ekip kuracaklarını aktaran Princen, Abdi İbrahim'de kapasite artırımı yapılacağını duyurdu.

"Abdi İbrahim know-how ve teknolojimizi kullanacak" diyen Princen, üretilen ürünlerin ilk etapta Türkiye'de kullanılacağını, daha sonra Türkiye'den ihracat yapılabileceğini ve bu projenin 2019'da tamamen aktif olmasını beklediklerini söyledi.

Türk ilaç devi ile İrlandalı firmadan ortak proje... ile ilgili etiketler Abdi İbrahim allergan irlandalı ortak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.