Türk Hava Yolları'ndan uzak doğu hamlesi!

Türk Hava Yolları'nın iştiraki THY Uluslararası Yatırım ve Taşımacılık AŞ, Hong Kong’da ZTO Express Limited ve PAL Air Limited ile birlikte “We World Express Limited” adlı ortak girişim şirketi kurdu.

THY’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Küresel e-ticaret pazarına odaklanarak kapıdan kapıya lojistik hizmeti veren global bir kargo/kurye şirketi olmak amacıyla ortaklığın yüzde 100 iştiraki olarak kurulan THY Uluslararası Yatırım ve Taşımacılık AŞ’nin yüzde 45, Hong Kong merkezli ZTO Express (Hong Kong) Limited’in yüzde 45 ve Hong Kong merkezli PAL Air Limited’in yüzde 10 oranında hisseye sahip olduğu Hong Kong merkezli ‘We World Express Limited’ adlı ortak girişim şirketi kurulmuştur.”

THY daha önce KAP duyurusunda, havalimanından havalimanına geleneksel hava kargo taşımacılığı hizmetine, kapıdan kapıya ekspres/kurye taşıma iş modelinin de entegre edilmesinin hedeflendiği belirtilmişti.

XİAN SEFERİ BAŞLIYOR

THY, ayrıca KAP’a, pazar koşullarına bağlı olarak, Çin’in Xian kentine tarifeli seferlerin başlatılmasına karar verildiğini bildirdi. Xian kenti 2 bin yıllık geçmişi olan, 8 binden fazla topraktan askerin bulunduğu gizemli yer altı ordusuna ev sahipliği yapıyor.

Türk Hava Yolları'ndan uzak doğu hamlesi! ile ilgili etiketler THY Türk Hava Yolları Çin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.