Türk Hava Yolları'ndan görme engelliler için yeni uygulama...

Türk Hava Yolları(THY), görme engelli yolcuların daha rahat seyahat etmeleri için yeni bir uygulama başlattı. Görme engelli yolcuların biniş kartlarını Braille alfabesiyle kabartmalı olarak bastırmaya başladı.

Bugün itibariyle başlatılan uygulamayı, Türk Hava Yolları'nın Genel Müdürü Bilal Ekşi duyurdu. Sosyal medya hesabı Twitter'dan konuya ilişkin açıklama yapan Ekşi, “Atatürk Havalimanı dış hatlarda açtığımız özel check-in kontuarında görme engelliler için Boarding kartı Braille alfabesi ile basıyoruz" dedi.

Bugün THY tarafından başlatılan uygulama ile seyahat edecek görme engelli yolcular, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı Özel Hizmet Check-in noktasından Braille alfabesiyle kabartmalı olarak hazırlanan biletlerini temin edebilecek. Bilet üzerinde yolcuların ad ve soyadı, uçağın saat kaçta olduğu, uçağın uçuş numarası, uçuş gerçekleştirileceği kapı ve yolcunun koltuk numarası gibi bilgiler kabartmalı olarak yazılacak.

engelli_thy

Türk Hava Yolları'ndan görme engelliler için yeni uygulama... ile ilgili etiketler THY görme engelli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.