Türk Hava Yolları'ndan bir ilk!

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bir uçuş, ilk kez Ermenistan hava sahası kullanılarak gerçekleştirildi. 26 Aralık tarihinde Bakü’den kalkan Türk Hava Yolları’na ait bir uçak, Ermenistan üzerinden geçerek İstanbul’a ulaştı. Şimdiye kadar Azerbaycan ve Türkiye’ye ait yolcu uçakları, Gürcistan üzerinden uçuş gerçekleştiriyordu.

Azerbaycan, işgal altında topraklarını 44 gün süren mücadelenin ardından Ermenistan’dan kurtarmıştı. Şuşa zaferinin ardından yenilgiyi kabul eden Ermenistan tarafı, Karabağ savaşı anlaşmasını imzalamak zorunda kalarak hezimetini ilan etmişti.

BAKÜ’DEN İSTANBUL’A ERMENİSTAN ÜZERİNDEN UÇUŞ

Tarihi zaferin ardından, Azerbaycan ve Türkiye arasında şimdiye kadar Gürcistan üzerinden gerçekleştirilen uçuşlar, ilk kez Ermenistan hava sahası kullanılarak yapıldı. 26 Aralık tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den kalkan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağıyla, Ermenistan üzerinden İstanbul’a uçuş gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları'ndan bir ilk!

HAVA SAHASINI AÇMAK ZORUNDA KALDI İDDİASI

Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, Ermenistan tarafının hava sahasını açmak zorunda kaldığı iddia edildi. Ermenistan medyasında, Azerbaycan ve Türkiye’nin, hava sahasının açılmaması halinde Rus uçaklarının Karabağ ve Ermenistan’a Azerbaycan üzerinden uçuş yapmasına izin verilmeyeceğini ilettikleri öne sürüldü.

Türk Hava Yolları'ndan bir ilk! ile ilgili etiketler Ermenistan Türk Hava Yolları hava sahası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.