Türk Hava Yolları İsim Mi Değiştirdi? Turkish Airlines Yeni İsmi Ne Oldu?

Türkiye'nin dünya çapında ünlü markası Türk Hava Yolları isim değişikliğine gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde dev markada isim değişikliğine gideceklerini açıkladı. Peki Türk Hava Yolları İsim mi değiştirdi, Turkish Airlines yeni ismi ne oldu?

Türk Hava Yolları isim mi değiştirdi merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası dev markanın yeni ismi araştırma konusu oldu. Erdoğan, "Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız" dedi.

Türkiye'nin marka değerini yükseltme çalışmaları kapsamında pek çok kurum nezdinde başlattığı süreç devam ediyor. Birleşmiş Milletler nezdinde yabancı dillerdeki Turkey adını Türkiye olarak tescil edilmişti. Bu gelişmenin ardından BM Güvenlik Konseyi'nde de ilk kez ülke ismi Türkiye olarak kullanılmıştı.

Son olarak İsviçre'nin Cenevre kentindeki Dünya Ticaret Örgütü'nde ülke ismi Türkiye olarak değiştirildi.

TÜRK HAVA YOLLAR İSİM Mİ DEĞİŞTİRDİ?

Türk Hava Yolları da bu isim değişikliğinden nasibini aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre Türk Hava Yollları artık "Türkiye Hava Yolları" olarak isim değiştirdi.

Türk Hava Yolları İsim Mi Değiştirdi? Turkish Airlines Yeni İsmi Ne Oldu?

Üzerinde Turkish Airlines yazan tüm uçaklarda artık Türkiye Hava Yolları yazılması kararlaştırıldı.

Türk Hava Yolları İsim Mi Değiştirdi? Turkish Airlines Yeni İsmi Ne Oldu? ile ilgili etiketler Türk Hava Yolları Turkish Airlines Erdoğan isim değişikliği türkiye hava yolları
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.