Türk Hava Yolları Başkanı İlker Aycı, Kazakistan'daki krizde yaşadıklarını anlattı

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Kazakistan'dan dönüşü sırasında yaşananları canlı yayında anlattı. Aycı, "Havalimanına saldırı olma durumu da vardı. Dediler ki, 'Ekibinizi daha sonra göndereceğiz. Sizi şimdi gönderelim. Sizin orada olmanız haber sayısını artırmaya başladı. Ben de krize müdahil olmak için ülkeme döndüm." dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına konuk oldu ve Kazakistan'daki olaylar sırasında yaşadıklarını anlattı.

Aycı'nın açıklamaları şöyle:

"YARI İŞ YARI TATİL GİBİ OLDU"

Sendika görüşmeleri çok yoğun geçti sene sonunda. Bir an önce çalışma arkadaşlarımıza müjdeyi açıklamak istiyorduk. Çok yakın arkadaşlarım Kazakistan'a davet etti. İş adamları da Kazakistan'a bizi davet ediyordu. Yarı iş yarı tatil gibi oldu. THY için vaktimi ne kadar verirsem o kadar iyi diye düşündüm. Aklımda THY'i her zaman büyütmek ve güçlendirmek için dostlarımla hem görüşmek hem de iş için Kazakistan'a gittik.

"GECE BAZI KARIŞIKLIKLAR BAŞLADI"

Kazakistan 35 yıldır istikrarlı bir yönetimdi. Orada bir karışıklık ve kalkışma meydana geldi. Çarşamba sabahı dönüşe hazırlanırken, 'Yolda karışıklar var' diye duyumlar aldık. Gece bazı karışıklıklar başladı. Sonrasında olaylar o gün büyüdü. Hem Türkiye'deki makamlarımızla hem Kazaklarla yaptığımız görüşmelerde "Perşembe günü kargo uçağınız var, buradan kaldırıp yollamak istiyoruz" dediler.

"HAVALİMANINA SALDIRI OLMA DURUMU DA VARDI"

Havalimanına saldırı olma durumu da vardı. Kazakistan dost bir ülke. Kendimi her zaman güvende hissettiğim bir ülke. Biz oradayken de güvenliğe azami oranda riayet ettiler. Hem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun hem Sadi Şener'in girişimleriyle izin aldılar. Dediler ki, "Ekibinizi daha sonra göndereceğiz. Sizi şimdi gönderelim. Sizin orada olmanız haber sayısını artırmaya başladı. Söz veriyoruz ekibiniz de daha sonra gelecek." Kargo uçağında da 4 koltuk vardı. Bir an önce ben de krize müdahil olmak için ülkeme döndüm.

Türk Hava Yolları Başkanı İlker Aycı, Kazakistan'daki krizde yaşadıklarını anlattı ile ilgili etiketler Türk Hava Yolları İlker Aycı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.