Türk halkı Korona’yı da maskeyi de takmıyor!

Çin'de ortaya çıkan ve birçok ülkeye hızlı bir şekilde yayılan Korona virüsü, dünya gündemindeki yerini koruyor. Salgından korunma yolları arasında el hijyeni ilk sırada gelirken, koruyucu özellikli maske kullanımı da etkili çözümler arasında yer alıyor. Biz de SuperHaber ekibi olarak, virüsten korunmanın yollarını ve maliyetini araştırdık.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan korona virüsü, dünyanın çeşitli ülkelerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Türkiye'de henüz rastlanmayan Korona virüsü için, Sağlık Bakanlığı gerekli bütün tedbirleri aldı. Ölümcül Korona virüsünün Türkiye'nin komşu ülkeleri Yunanistan ve İran'da ortaya çıkmasının ardından Türk halkı da hijyen ve temizlik malzemeleri, koruyucu maske ve eldiven gibi tedbirler alarak virüsten korunmaya çalışıyor.

VATANDAŞ MASKE TAKMIYOR

Sokağın nabzını tutan SuperHaber ekibi vatandaşlarla gerçekleştirdiği sokak röportajlarında Türk halkının Korona ile ilgili tedbir almaya gerek duymadığını ve maske takmadığını tespit etti.

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU: MASKE TAKMIYORSANIZ VAZELİN KULLANIN

SuperHaber ekibi uzmanların görüşlerine de başvurdu. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nafiz Karagözoğlu, Korona virüsünden korunmanın yollarından biri olan maske kullanımı için vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Maske bulamayan vatandaşlar için vazelin kullanmasını öneren uzman doktor, ağız kenarlarına, burun üst yüzeylerine ve kullanılan maskenin iç yüzeyine sürülmesinin virüsten korunmak için önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

Dr. Karagözoğlu, metro, otobüs gibi toplu taşıma kullanan vatandaşlara virüsten korunmanın bir yolunun da elleri kolonya ile dezenfekte etmek ve virüsün içeri direk girişini engellemek için atkı ya da şal kullanılırken ağız ile burunu kapatacak şekilde yüze sarılması gerektiğini belirtti.

MEDİKAL ŞİRKET SAHİPLERİ: ARZ-TALEP İLİŞKİSİ YÜZÜNDEN FİYATLAR ARTTI

Salgın sebebiyle maske fiyatları da ciddi bir şekilde yükseldi. Piyasada 2 TL’den 3 bin TL'ye kadar maskelerin bulunmasıyla birlikte fiyatlardaki artış tüketicilerin de tepkisini çekti.

Karagül İş Merkezi'nde işletme sahibi olan kişiler, maske fiyatlarındaki artışı başta Çin olmak üzere birçok ülkeden gelen maske talebi nedeniyle arttığını ifade etti.

SuperHaber muhabirleri Mevlüt Yüksel ile Zeynep Gizem Er'in gerçekleştirdiği özel haber SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.