Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden Yıldız Ayhan son yolculuğuna uğurlandı

Antalya’da zatürre teşhisiyle tedaviye alınan TRT sanatçısı Yıldız Ayhan, seksen üç yaşında hayatını kaybetti. Ayhan, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TRT sanatçısı eşi Ahmet Gazi Ayhan'ı 30 yıl önce kaybeden 2 kız çocuğu annesi Yıldız Ayhan, Antalya'da bir yıl önce evinde düşerek kalça kemiğini kırdı. Bir dizi ameliyat geçiren Ayhan, mayıs ayında zatürre teşhisiyle hastanede tedaviye alındı. Durumu ağırlaşınca 40 gün önce alındığı yoğun bakım ünitesine alınan Ayhan, dün öğleden sonra yaşamını yitirdi. Tedavi gördüğü hastanede, 86 yaşında hayata veda eden Yıldız Ayhan için bugün Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

EŞİ AHMET GAZİ AYHAN'IN YANINA DEFNEDİLDİ

Usta sanatçının kızları ve torunları ile çok sayıda TRT sanatçısının katıldığı cenazede çok sayıda Kırım türküsü seslendiren Ayhan’ın tabutu üzerine Kırım Halk Cumhuriyeti bayrağı konuldu. Kılınan cenaze namazının ardından Yıldız Ayhan, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında, eşi Ahmet Gazi Ayhan’ın yanında toprağa verildi.

Yıldız Ayhan

ANTALYA'YA YERLEŞMİŞTİ

Ankara'da doğup büyüyen, 1956 yılında ses sanatçısı olarak Ankara Radyosu'nda göreve başlayan Yıldız Ayhan, TRT sanatçısı eşi Ahmet Gazi Ayhan ile evlenmiş, türkülerin halka ulaşmasında kendine özgü sesiyle önemli katkılarda bulunmuştu. Eşi ile birlikte TRT Ankara- İstanbul radyo ve televizyonlarında görev yapan Ayhan, 'Yurttan Sesler' programıyla da ünlenmişti. Ayhan, 19779 yılında da İstanbul Radyosu'na geçmiş, 1999 yılında emekli olmuş, uzun bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra Antalya'ya yerleşmişti.

Yıldız Ayhan


"ANNE GİDİNCE HER ŞEY YOK OLUYOR SANKİ"

Yıldız Ayhan’ın kızlarından Özlem Ayhan Ketenci, "Annemle ilgili duygularımı anlatsam anlatamam. Arkamda koca bir güçtü, önümde koca bir ışıktı. Hepsini kaybetmiş gibi hissediyorum, yalnız hissediyorum. Anne gidince herşey yok oluyor sanki. Çok seviyorum annemi, onun kızı olmaktan gurur duyuyorumö dedi. Nurdan Ayhan da "Annem bir çınardı. Herkes diyor ki, bir devir kapandı, bir çınar devrildi. Bu gerçek. Koca 86 yıl, 12-13 yaşından beri müziğe olan aşk, sahne yeteneği, insanlığı, tatlı sert bir kadın olmasına rağmen bizi mükemmel büyüttü" diye konuştu.

Yıldız Ayhan


ACI HABERİ KIZI DUYURDU

Antalya'da annesi Yıldız Ayhan ile babası Ahmet Gazi Ayhan'ın isimlerini yaşatabilmek için 'Nostalji Sahne Topluluğu'nu kuran, anne ve babasının TRT'de seslendirdiği türküleri Antalyalı türkü severle buluşturan Nurdan Ayhan, sosyal medya hesabından "Türküleri zihinlerde yer eden sevgili annem Yıldız Ayhan'ı kaybettik" paylaşımını yaparak acı haberi duyurdu.

Yıldız Ayhan

BİR GÜN ÖNCE AİLE ZİYARETİ

Nurdan Ayhan, "Başka şehirde yaşayan kız kardeşim Özlem Ayhan Ketenci ile annem Yıldız Ayhan'ın Polonya'da yaşayan çok sevdiği iş adamı yeğeni Aytaç Murat Baybol, Antalya'ya geldi. Bir gün önce, tüm aile bireyleri toplu halde hastaneye gidip yoğun bakım ünitesinde annemi ziyaret ettik. Aradan 24 saat geçmeden doktorumuz beni telefonla aradı 'Hastamızı maalesef kaybettik' dedi. Acımız çok büyük. Yüreklerimize ateş düştü. Başımız sağ olsun" dedi.

Yıldız Ayhan

SÜMER EZGÜ'DEN MESAJ

Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, sosyal medya hesaplarından Yıldız Ayhan için yayımladığı mesajla sevenlerine başsağlığı diledi. Ezgü, "Halk Müziğimizin yıldızını, değerli sanatçı büyüğümüz Yıldız Ayhan'ı kaybettik. 'Yarim İstanbul'u mesken mi tuttun', 'Fırın üstünde fırın' dilime dolanıverdi şimdi, hüzünlendim. Sesi ve anıları yüreğimde. Çok sevdiği eşi bağlama sanatçı büyüğümüz A. Gazi Ayhan'la birlikte nur içinde olsun. Cenazesi 17.06.2021 Perşembe öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek" dedi.

 

Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden Yıldız Ayhan son yolculuğuna uğurlandı ile ilgili etiketler cenaze Yıldız Ayhan cenaze töreni Ahmet Gazi Ayhan TRT sanatçısı türk halk müziği
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.