Ünlü üniversitenin sitesine sızdı!

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde, geçtiğimiz ay, polis şiddeti nedeniyle yaşama veda eden siyahi George Floyd için düzenlenen eylemler devam ediyor. Türkiye'de bulunan Zapota isimli bir hacker, ABD'nin en ünlü üniversiteleri arasında yer alan Massachusetts Institute Of Technology'nin internet sitesine sızdı. Protesto için, üniversitenin veri tabanını ele geçiren Zapota, siteye Flody’un öldürülme anının fotoğrafını, Türkçe ve İngilizce mesajla yansıttı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin en başında bulunan Amerika’da ırkçılık devam ediyor. Çeşitli eyaletlerde zaman zaman beyaz güvenlik kuvvetleri ile siyahi insanlar arasında, öldürme ve yaralamaya kadar varan olaylar yaşanıyor.

Minneapolis şehrinde geçtiğimiz ay, beyaz bir polis, siyahi George Flody’u, boynuna basarak öldürmüştü. Bu olaydan sonra ülkede büyük protesto gösterileri çıkmıştı. Bu gösteriler halen çeşitli eyaletlerde devam ediyor.

TÜRK HACKER ZAPOTA DÜNYANIN EN ÜNLÜ ÜNİVERSİTESİ MIT’E SIZDI

SpyHackerz adlı Türk hacker grubu üyesi ve Saldırı Birimi Başkanı Emilyano Zapota isimli Türk hacker, Amerika'nın Massachusetts Institute Of Technology Üniversitesi’ne sızdı.

Ünlü üniversitenin sitesine sızdı!

VERİ TABANI ELE GEÇİRİLDİ FLODY’İ ÖLDÜREN POLİSLER PROTESTO EDİLDİ

Türk hacker Zapota, üniversitenin sitesinin tüm veri tabanını ele geçirdi ve adını yazdı. Üniversiteye yaptığı siber saldırıyı, Flody adına gerçekleştirdiğini ifade eden hacker, saldırıyı kınadığını belirtti.

ZAPOTA SİTEYE FLODY’UN ÖLDÜRÜLME ANI İLE TÜRK BAYRAĞINI ASTI

Zapota, siteye, Türkçe ve İngilizce olarak, ”Amerika'da Zencilere Yapılan Zulüm Ve Eziyeti Ayrımcılığı Türk Hackerler Olarak Kınıyoruz Ve Lanetliyoruz Biz Türk Halkı Olarak Herzaman Irkçılığa Karşı Olduğumuzu İçimizde Barınıp Yaşayan Her Milletten İnsan İle Göstermiş Olduk Ezelden Beri Hiçbir Zaman Siz Siyahi Kardeşlerimiz Yanlız Değilsiniz Türkiye'den Sizlere Selamlar Gönderiyoruz Bu Davanızda Siz Siyahi Kardeşlerimizin Yanındayız.“ mesajı bulunuyor.

ZAPOTA SUPERHABER’E KONUŞTU

Zapota isimli Türk hacker, SuperHaber’e konuştu. Zapota, neden MIT’e sızdıklarını şöyle anlattı:

”Massachusetts Üniversitesi büyük bir eyalet üniversitesi olduğu için ve ciddi manada Amerikan hükümeti tarafından desteklendiği ve ön planda olduğu için hedefimiz olmuştur.Saldırı amacımız, Amerika'nın ülkemizde herhangi saçma sapan bir olayı büyüterek ambargo koyması, olaylara müdahale etmesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin işlerine karışmasıdır. Bunun sonucu olarak bizlerde, ABD de yaşanan siyahi George Flody olayını sebep göstererek, bu olayı gerçekleştirdik ve oradaki olayların büyümesini sağlamak amaçlı bu saldırıyı yaptık.”

'MIT DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ÜNİVERSİTESİ'

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü veya kısaca MIT, Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts Eyaletindeki Boston şehrinin, Cambridge mahallesinde yerleşik ve özellikle bilim, mühendislik ile ekonomi konularındaki başarılarıyla tanınan bir teknik üniversitedir.

Teknoloji ve mühendislik konularında, dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınmaktadır. Ağustos 2018 itibarıyla, mezunları, öğretim üyeleri ya da araştırmacıları tarafından, 91 Nobel Ödülü, 25 Turing Ödülü, 8 Fields madalyası kazanılmıştır. Üniversite,21. yüzyıla girerken hem kendi içinde yapılan buluşlarla, hem de mezunlarının kurduğu bilim ve teknolojiye dayanan başarılı firmalarla önemini korumaya devam etmektedir.

SPYHACKERZ NE ZAMAN KURULDU?

SpyHackerz 2006 yılında Türk bir Hacker tarafından kuruldu kod adı (Mectruy) kurulma amacı Türklerin siber alanda nekadar kabiliyetli ve güçlü olduğunu göstermek ve dışarıda Türkiye'ye karşı herhangi bir saldırı sonrası intikam niteliğinde karşı saldırı yapmak ve Türk'ün tarihten bu güne yarım kalan hikayesini tamamlamak

HACKER EMİLYANO ZAPOTA KİMDİR?

Uluslararası siber saldırı birimi Sorumlusu Emilyano Zapota 26 Yaşında Türk bir hackerdir. Uzmanlık alanı web, network ve telefon wifi sinyallerini ele geçirme, dinleme yapma ile sızma konusunda uzman biridir. 2016 yılından bu yana SpyHackerz.org da siber saldırı birimi sorumlusudur. Bugüne kadar MOSSAD başta olmak üzere, Yunan Merkez Bankası ve Yunanistan'daki turizm şirketlerini hacklemiştir. Öte yandan geçtiğimiz günlerde, Kıbrıs Rum Kesiminin Yunanistan ile ortak çalışma yürüttüğü, Büyük Yunanistan Egnosis sistemini hacklemiş ve gizli çalışmaları ifşa etmiştir. Yine Zapota, SpyHackerz.org ile beraber, Ermenistan Kültür Bakanlığı, Dailmailymail ( burası İngiltere'nin ve dünyanın en çok takip ettiği haber ajanslarından birisidir. Çin Merkezi Araştırma Laboratuvarı’na girmiştir.

Ünlü üniversitenin sitesine sızdı! ile ilgili etiketler ABD Türk hacker Emilyano Zapata Amerikan George Floyd
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.