Türk gemisine saldırı! Ölen ve kaçırılanlar var...

Tamamı Türk mürettebattan oluşan Liberya bayraklı 2007 inşa M/V Mozart adlı konteyner gemisi Gine Körfezi'nde korsanların saldırısına uğradı. Gemide bulunan 19 personelden birinin öldüğü bildiriliyor. Son dakika haberine göre, gemi personelinden 15'inin ise darp edilerek kaçırıldığı belirtildi. Gemiyi ise bacağından yaralı olduğu belirtilen 4. kaptan Furkan Yaren'in korsanların belirttiği rotada ilerlettiği belirtildi.

Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında, Sao Tome’nin 100 deniz mili kuzeybatısında M/V Mozart isimli bir Türk gemisi, Nijeryalı korsanların saldırısına uğradı.

Nijerya’nın Lagos kentinden Güney Afrika'nın Cape Town kentine gitmek üzere yola çıkan geminin 19 mürettebatı bulunduğu öğrenildi.

Türk gemisine saldırı! Ölen ve kaçırılanlar var...

İlk belirlemelere göre, Boden isimli Türk şirketine ait geminin mürettebatından 15 kişinin zorla götürüldüğü bildirildi.

4. Kaptan Furkan Yaren radar hariç tüm kabloların söküldüğünü ve korsanlar tarafından kendisine verilen rotada seyrettiklerini söyledi.

Türk gemisine saldırı! Ölen ve kaçırılanlar var... - Resim : 2

Yaren, 2. mühendis Azerbaycan Türkü Farman Ismayılov’un ise öldürüldüğünü söyledi.

Nijeryalı korsanların pazarlık için haber beklediği de ulaşılan bilgiler arasında...

GEMİ GABON'A İLERLİYOR

Nijerya'nın Lagos kenti açıklarında deniz haydutlarının saldırdığı gemi, 3 personelle Gabon'un Port-Gentil Limanı'na doğru hareket halinde bulunuyor. Deniz haydudunun bulunmadığı geminin söz konusu limana Türkiye saatiyle 09.00'da ulaşması bekleniyor.

Gemiyi işleten Boden Denizcilik tarafından Liberya bayrak temsilcisi, bölgedeki deniz haydutluğu faaliyetleriyle ilgilenen Maritime Domain Awareness Trade - Gulf of Guinea (MDAT-GoG), gemi sahibi, sigorta kuruluşu bilgilendirildi, medya ve basın sözcüsü ile iletişime geçildiği bildirildi. 

Ayrıca İngiltere merkezli Kriz Yönetimi Merkezi de aktif hale getirildi. bilgilendirilen geminin sigortacısının devreye girmesi de sağlandı.

BADEN DENİZCİLİKTEN AÇIKLAMA

Boden Denizcilik, Gine Körfezi'nde seyir halindeyken korsan saldırısına uğrayan M/V Mozart isimli Türk konteyner gemisine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün Gine Körfezi'nde silah zoruyla kaçırılan M/V MOZART gemisinin sahibi ve işletmecileri mürettebatlarından bir kişinin öldürüldüğü ve diğerlerinin kaçırıldığını üzülerek teyit ettiler. Şirket yetkilileri mürettebatın ailelerine en içten baş sağlığı dileklerini ve desteklerini açıklarken konu ile ilgili tüm yetkililerle birlikte bu sorunu en kısa sürede ve en güvenli şekilde çözmeye çalıştıklarını bildirdiler.

Mürettebatın güvenliği için daha fazla açıklama yapmaktan kaçınılacağı, tüm ekibin güvende olabilmesi için bu konuya hassasiyetle yaklaşılmasının önemli olduğu da ayrıca belirtildi."

 

Türk gemisine saldırı! Ölen ve kaçırılanlar var... ile ilgili etiketler Gemi gine atlas okyanusu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.