Mete Yarar gemi baskınını 2 yıl öncesinden nasıl bildi?

Türk bandıralı Roseline-A gemisinde 'Libya'ya yönelik silah ambargosu' bahane edilerek yapılan hukuksuz arama Türkiye'nin gündemindeyken, konuya ilişkin özel bir ayrıntı dikkatleri çekti. SuperHaber programcısı Mete Yarar'ın 2 yıl önce kaleme aldığı 'Oyunun Sonu - Deliler' romanında olayı birebir anlattığı ortaya çıktı.

Türk bandıralı Roseline-A gemisi taşıdığı insani yardım malzemeleri ile İstanbul'dan demir alarak Libya'ya hareket etti. Gemi, Yunan bir komutanın sevk ve idaresinde yapılan İrini Harekatı'nda görevli bir Alman fırtakeyni tarafından dün, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde durduruldu.

"SİLAH AMBARGOSUNA İLİŞKİN İNCELEME"

Komuta merkezi İtalya'nın başkenti Roma'da olan İrini Operasyonu'ndan Akdeniz'de Türk gemisine yönelik denetime ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İrini Operasyonu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2292 ve 2526 sayılı kararlarının uygulanması çerçevesinde, 'Roseline A' isimli Türk bayraklı genel kargo gemisine çıktı ve Libya'ya yönelik silah ambargosuna ilişkin incelemelerde bulundu" ifadesi kullanıldı.

METE YARAR 2 YIL ÖNCE BİRE BİR ANLATTI

Türkiye'den bu skandala art arda kınamalar gelirken, konuyla ilgili bir ayrıntı dikkatleri çekti.

SuperHaber programcısı ve güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar'ın 2018 yılında kaleme aldığı 'Oyunun Sonu - Deliler' kitabında, dün yaşanan bu kriz daha gerçekleşmeden uzun zaman önce birebir anlatıldığı ortaya çıktı.

Yarar'ın kitabında yer verdiği çok benzer senaryoda olayın geçtiği yıl olarak 2020'yi işaret etmesi de gözlerden kaçmadı.

Mete Yarar gemi baskınını 2 yıl öncesinden nasıl bildi?

TARIM MALZEMESİ TAŞIYAN TÜRK GEMİSİNE 'SİLAH' KOMPLOSU

Kitabında 2020 yılında Doğu Akdeniz'de istihbarat savaşlarının öne çıkacağına vurgu yapan Yarar, ilgili bölümde terör örgütlerine sevkiyatı yapılacak silahların dolu olduğu konteynerlerin Türk şirketlerine ait içi tarım malzemesi dolu olan konteynerle değiştirildiğinden bahsediyor.

Silah sevkiyatının Türkiye tarafından organize edildiğini söylemek için Türk sularında transferin yapılacağının belirtildiği kitapta, karakterler bu operasyonu denizaltından durdurma planı yapıyor.

Türk gemisine helikopterlerle operasyon yapılacağının vurgulandığı romanda uluslararası komploya SAT komandoları tarafından müdahale ediliyor.

Kitapta yer alan o satırlar şöyle:

Mete Yarar gemi baskınını 2 yıl öncesinden nasıl bildi? - Resim : 2

Mete Yarar gemi baskınını 2 yıl öncesinden nasıl bildi? - Resim : 3

Mete Yarar gemi baskınını 2 yıl öncesinden nasıl bildi? - Resim : 4

Mete Yarar gemi baskınını 2 yıl öncesinden nasıl bildi? - Resim : 5

Mete Yarar gemi baskınını 2 yıl öncesinden nasıl bildi? - Resim : 6

Mete Yarar gemi baskınını 2 yıl öncesinden nasıl bildi? ile ilgili etiketler Mete Yarar Türk Libya Gemi kitap Oyunun Sonu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.