Türk F-16'ları ASELPOD ile vuracak!

ABD yapımı F-16'ların milli yazılımla geliştirilmesinin ardından şimdi de hedefleme ve işaretleme sistemleri de yerli oluyor. Milli Savunma Bakanlığı yerli hedefleme ve işaretleme sistemi ASELPOD'un seri üretim kabul test uçuşlarının devam ettiğini sosyal medyadan duyurdu. Bakanlığın paylaşımında ASELPOD takılmış bir F-16'nın uçuş ve hedefleme yaptığı anlara ilişkin görüntü de yer aldı...

Milli Savunma Sanayi'nin Türk ordusu için geliştirdiği yerli teknolojiler bir bir kullanıma sunuluyor. 

Bu teknolojilerden biri de F-16'ların düşman uçaklarını hedefleme ve işaretlemede kullandığı ASELPOD sistemi.

Sistemin seri üretim testleri ise aralıksız sürüyor. 

Milli Savunma Bakanlığı bununlar ilgili Twitter'dan bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, ""Milli hedefleme ve işaretleme podumuz ASELPOD seri üretim kabul test uçuşları 401’inci Test Filo Komutanlığımız tarafından icra edilmeye devam etmektedir."

Türk F-16'ları ASELPOD ile vuracak!

Bakanlığın paylaşımında bir F-16'ya takılmış ASELPOD sistemi ile uçuş sırasında kaydedilmiş hedefleme ve işaretlemeye ilişkin görüntülerden oluşan bir de video yer aldı.

Türk F-16'ları ASELPOD ile vuracak! ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı f-16 aselpod msb hedefleme ve işaretleme sistemi kabul testleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.