Türk ekonomisine Paris merkezli operasyon!

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, Türkiye'nin terör finansmanı ve kara parayı önlemediği gerekçesiyle 'gri listeye' alınabileceği yönünde çıkan iddiaları değerlendirdi. SuperHaber YouTube kanalında konuşan Bozkurt, söz konusu iddianın Türkiye'ye yönelik bir siyasi operasyonun ayağı olduğunun altını çizdi.

Türk ekonomisine yurt dışı kaynaklı yeni bir operasyonun yapılabileceğinin sinyalleri geldi. Financial Times gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin, Malî Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından ‘gri liste’ye alınabileceği belirtildi. Söz konusu kararın çıkması durumunda Türkiye'ye yurt dışı yatırımların azalabileceği öğrenildi.

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada Söz konusu kararın çıkması durumunda Türkiye'nin büyük prestij kaybı yaşayacağına dikkat çekerek bunun siyasi bir operasyonun ayağı olduğunu vurguladı. SuperHaber YouTube kanalında yayınlanan 'Haberin Olsun' programının yeni bölümünde konuşan Bozkurt, " Böylece Türkiye'yi terörizmi finanse eden, kara para aklayan bir suç devleti haline çevirecekler. Organize suç örgütü elebaşının açıklamalarında da bu paralel şeyler vardı. Onu sufle edenler de böylece ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Gri listeye girersek prestij kaybı çok önemli, yatırım açısından. En çok etkileyecek olan yabancı yatırımcılar. Türkiye şu anda yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmeye çalışıyor. Ekonomiyi etkileyen, sıkıntıya sokan unsurlardan biri yabancı yatırımcının ülkeden çekilmesi. Bu puanlara yansıyor. Ülkeye yatırım gelmiyor, istihdam sağlanmıyor, döviz gelmiyor, ithalat ihracat dengesine ve farklı verilere yansıyor. Bu çerçevede ülkeye olumsuz yansıması söz konusu. Bunun siyasi angajmanlar çerçevesinde verildiği tespitlerine katılıyorum. Geçmişte de örneklerini görmüştük. Trump'ın açıklamaları; ekonomiyi çökertirim, geçmişte de yaptım. Yapılan ekonomik operasyonlar, bir gecede milyarlarca doların piyasadan çekilmesi... 2001 krizlerinde de benzer operasyonlar yapıldı. Bir anda Türkiye'den milyarlar çekilmişti. Aslında çok küçük bir miktardı ama o dönemki Türkiye ekonomisini etkiliyor. Bugün için bize küçük geliyor. Bu çerçevede bir siyasi operasyonun ayağı olduğunu söylemek mümkün. Böylece Türkiye'yi terörizmi finanse eden, kara para aklayan bir suç devleti haline çevirecekler. Organize suç örgütü elebaşının açıklamalarında da bu paralel şeyler vardı. Onu sufle edenler de böylece ortaya çıkıyor."

Türk ekonomisine Paris merkezli operasyon! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Türkiye Haberin Olsun SuperHaber gri liste

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.