Türk ekibi Antarktika'ya ulaştı!

4. Ulusal Antarktika Bilim Seferini gerçekleştiren Türk ekip beyaz kıtaya ulaştı. Sefere katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "Kışın eksi 85’i buluyor. Allah’tan yanımıza biraz Antep fıstığı, İslahiye üzümü ve kırmızı Antep biberi almıştık. Bunlar soğukta içimizi ısıttı" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferini gerçekleştiren Türk ekibinin beyaz kıtaya ulaştığını açıkladı.

Ekibin, Geçici Türk Bilim Kampı'nın konuşlandığı Horseshoe Adası’nda yaklaşık bir ay boyunca bilimsel çalışmalar yürüteceğini ifade eden Bakan Varank, “24 kişiden oluşan ekibimiz; yer bilimleri, canlı bilimleri ve deniz bilimleri alanında toplam 15 proje yürütecek” dedi.

ŞAHİN: ALLAH'TAN YANIMIZA ANTEP BİBERİ ALMIŞTIK, İÇİMİZİ ISITTI

TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinesindeki Bilim Ekibi ile birlikte düzenlenen 4. Antarktika Ulusal Bilim Seferi’ne katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuştu. Bakanı Mustafa Varank'ın davetiyle Antarktika'ya giden Şahin, "Antarktika çok mu soğuk?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Kışın eksi 85’i buluyor. Allah’tan yanımıza biraz Antep fıstığı, İslahiye üzümü ve kırmızı Antep biberi almıştık. Bunlar soğukta içimizi ısıttı"

Türk ekibi Antarktika'ya ulaştı!

'PENGUEN GİBİ YÜRÜDÜK'

Şahin, "Bize özel olarak oraya göre milli gayretle tasarlanmış kıyafetler verildi. Bir örnek bu kıyafetler soğuğa ve iklim şartlarına göre malzemelerden üretilmiş. Ancak sıcak tutması ve terletmemesi için geliştirildiğinden aşırı ağır. İnsan içinde zor hareket ediyor. Antarktika’ya tam olarak uygun kıyafetler olduğu için penguenler gibi ağır ağır hareket edebiliyorsunuz."

OKYANUSA ATILAN ÇÖPLER ANTARTİKA'YA ULAŞTI

Okyanuslara atılan çöplerin Antarktika'ya kadar ulaştığını söyleyen Şahin, "Eğer insanlık olarak aklımızı başımıza almazsak, kendi sonumuzu hazırlayacağız. Torunlarımıza gösterecek ne penguenler kalacak ne de foklar" dedi.

Türk ekibi Antarktika'ya ulaştı! ile ilgili etiketler Gaziantep Mustafa Varank Fatma Şahin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Antarktika
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.