Türk düşmanı Kati Piri'den Boğaziçi provokasyonuna destek

Gezi Parkı olaylarının bir numaralı destekçilerinden olan Avrupa Parlamentosu Türkiye eski raportörü Kati Piri, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki işgal girişimine de destek verdi. Türkiye düşmanı parlamenter, öğrencileri 'cesur' olarak tanımladı.

Gezi Parkı olayları sırasında sosyal medya hesabından çok sayıda paylaşımda bulunan ve provokasyona destek veren Hollandalı parlamenter Kati Piri, karmaşanın kokusunu alınca yine harekete geçti.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki büyüyen protestoları ve rektörülüğün işgal girişimini Twitter hesabından yazdığı bir mesajla yorumladı.

"BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE PROTESTO ETTİKLERİ İÇİN TUTUKLANIYORLAR" DEDİ

Bulduğu her fırsatta Türkiye düşmanlığını haykıran Kati Piri, protestocuları 'cesur öğrenciler' olarak tanımladı.

"Türk hükümetinin zulmü artık Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aleyhine dönüyor." ifadesini kullanan Piri, "Birçoğu, hükümet tarafından atanan rektörü barışçıl bir şekilde protesto ettikleri için tutuklanıyor. Cesur öğrencilere!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nde bir süredir devam eden protesto gösterileri alevlendi. Dün gece, rektör ataması bahanesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde toplanan bir grup, protesto gösterisi düzenledi.

Kabe'ye saygısızlık yapıldığı için tepkilerin odağı olan üniversitedeki protestoda bazı öğretim görevlileri ve LGBT üyeleri, rektörlük binasını işgal etmek istedi. İşgal girişiminde bulunan gruba polis müdahale etti.

159 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 98'İ SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde toplam 159 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bu sabah saatlerinde ise gözaltına alınan 98 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Türk düşmanı Kati Piri'den Boğaziçi provokasyonuna destek ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi protesto Kati Piri destek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.