Türk düşmanı Alman bakan, Yunanistan'da memnuniyetle karşılandı

Almanya'da Merkel dönemi sonrası kurulacak koalisyon anlaşması sonrası Yunan basını memnuniyetini gizleyemedi. Almanya'nın yeni Dışişleri Bakanlığı'nı devralması beklenen Annalena Baerbock'un Türkiye karşıtı görüşlere sahip olduğunu belirtilen haberlerde yeni yönetimden duyulan memnuniyet aktarıldı. Söz konusu haberlerde, "Türk dostu Merkel’i görmekten bıktık." ifadesi yer aldı.

Almanya'da Merkel sonrası dönem için kurulacak koalisyon Yunanistan'da memnuniyetle karşılandı. Yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı koltuğuna Annalena Baerbock'un oturacak olması Yunan basını tarafından olumlu karşılandı. Haberlerde "Türk dostu Merkel'i görmekten bıktık. Türkiye karşıtı Baerbock'un Dışişleri Bakanı olması Yunanistan için çok iyi bir gelişme." ifadeleri kullanıldı.

"TÜRKİYE KARŞITI BAERBOCK'UN DIŞİŞLERİ BAKANI OLMASI YUNANİSTAN İÇİN ÇOK İYİ BİR GELİŞME"

Yunan basınında yer alan haberlerde, Almanya'da Dışişleri Bakanlığı'nı devralan Baerbock'un Ankara karşıtı görüşlere sahip olduğu belirtilirken bu durum sevinçle karşılandı. Star televizyonunun aktardığı haberde, "Türk dostu Merkel'i görmekten bıktık. Türkiye karşıtı Baerbock'un Dışişleri Bakanı olması Yunanistan için çok iyi bir gelişme." şeklinde ifadelere yer verildi.

"MÜLTECİ AÇISINDAN YUNANİSTAN LEHİNDE GÜÇLÜ POZİSYONLARA SAHİP"

Proto Thema gazetesi, gelişmeyi "Yunanistan'a hediye" başlığıyla duyururken Annalena Baerbock ve partisi, hem Yunan-Türk hem de mülteci açısından Yunanistan lehinde güçlü pozisyonlara sahip." dedi. Merkel'in aksine Baerbock'un Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki yakın iş birliğini sürdürmek istemediği belirtildi.

DENDIAS TEBRİK ETTİ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, yeni Alman mevkidaşını sosyal medya paylaşımıyla kutladı. Dendias, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Annalena Baerbock'u Almanya'nın yeni Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı tebrik ettim ve kendisine yeni görevlerinde başarılar diledim." dedi.

Türk düşmanı Alman bakan, Yunanistan'da memnuniyetle karşılandı ile ilgili etiketler Almanya Yunanistan merkel Annalena Baerbock
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.