Türk dizilerini kaldırma kararının ardında ne var? / SuperHaber ÖZEL

Arapça yayın yapan MBC grubun Türk dizilerini teker teker yayından kaldırmasının ardından yapım şirketine tepkiler büyüyor. Bu kararın ardında ise MBC'nin Türkiye'deki yapım şirketi O3 Medya'nın iddialı yapımı Mehmed bir Cihan Fatihi'nin olduğu konuşuluyor.

Dünyaca ünlü yapım şirketi MBC grup bünyesindeki 11 kanala yazılı bir talimat göndererek bünyesindeki Türk dizilerinin ikinci bir emre kadar yayından kaldırılmasını istedi. Türkiye'den tepki çeken bu kararın sebebi henüz açıklanmadı.

MEHMET BİR CİHAN FATİHİ KORKUTTU MU?

MBC Grup'un Türkiye'deki yapım şirketi olan O3 Medya'nın şu sıralar ekranlara gelmeye hazırlanan Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin bu kararda etkisinin olduğu kulislerde konuşulan bilgiler arasında.

Hissedarlarının kim olduğu bilinmeyen ancak İngiliz sermayesi olan şirketin ve Türk tarihine adını altın harflerle kazıyan Fatih Sultan Mehmet'in hayatını anlatacak olan dizinin yayınlanmaması için bu kararı aldığı iddia ediliyor.

VATANIM SENSİN DE YAYINDAN KALKTI

Yine O3 Medya'nın yapımcılığını üstlendiği 'Vatanım Sensin' dizisi şirketin sahip olduğu kanalda yayınlanırken bu kararın ardından apar topar yayından kaldırıldı.

DAHA ÖZEL ARAP DİZİLERİ YARATMA DEDİ AMA...

MBC Sözcüsü Hayek, alınan kararın kendileri için “daha kaliteli özel Arap dizileri yaratma” fırsatı sunabileceğini vurguladı. Ancak şirketin kanallarında Amerikan yapımı diziler ve filmler geniş yer kaplıyor.

Türk dizilerini kaldırma kararının ardında ne var? / SuperHaber ÖZEL ile ilgili etiketler mbc türk dizileri Vatanım Sensin mehmed bir cihan fatihi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.