Türk dizilerinden etkilenen Suriyeli genç adını 'Kıvanç Özçivit' olarak değiştirdi

5 yıl önce eğitim almak için Türkiye'ye gelen Suriyeli Obadah Shavaf, izlediği Türk dizilerinden etkilenince adını değiştirdi. 23 yaşındaki genç, Kuruluş Osman dizisinin yıldızı Burak Özçivit'in soyadını alarak mahkeme kararıyla adını 'Kıvanç Özçivit' olarak değiştirdi. Shavaf, ünlü oyuncu Burak Özçivit'le tanışmayı çok istediğini dile getirdi.

Eğitim almak için 2017 yılında Suriye'den Türkiye'ye gelen Obadah Shavaf, 2021 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı oldu. Adının Türkiye'de anlaşılmadığından yakınan ve izlediği Türk dizilerinden de etkilenen Shavaf, ismini değiştirmek için geçtiğimiz Aralık ayında mahkemeye başvurdu.

 Türk dizilerinden etkilenen Suriyeli genç adını 'Kıvanç Özçivit' olarak değiştirdi

SURİYELİ GENCİN KOMŞUSU: 'KIVANÇ ÖZÇİVİT ADINI NEDEN KULLANMAK İSTEDİĞİNİ BİLMİYORUM'

Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen 'Ad ve soyadı düzeltilmesi istemli' davada Obadah Shavaf 'davacı' Beykoz Nüfus Müdürlüğü de 'davalı' sıfatıyla yer aldı. Shavaf'ın tanık olarak getirdiği komşusu V.E. duruşmada Shavaf hakkında "Kendisi Türkiye'deki yaşamında adıyla zorluk çektiğini, bu nedenle adını değiştirmek istediğini biliyorum. Kıvanç Özçivit ismini kullanmak istediğini biliyorum ancak neden kullanmak istediğini bilmiyorum" dedi.


MAHKEME KARARIYLA ADINI 'KIVANÇ ÖZÇİVİT' YAPTI

Davayı karara bağlayan mahkeme, davacının talebini ve tanık beyanını dikkate aldı. Davacının haklı nedenle isim düzeltilmesi davasını ispat ettiğine kanaat getiren mahkeme, davayı kabul ederek Shavaf'ın adı ve soyadının Kıvanç Özçivit olarak değiştirilmesine karar verdi.

 Türk dizilerinden etkilenen Suriyeli genç adını 'Kıvanç Özçivit' olarak değiştirdi

TÜRK DİZİLERİNDEN ETKİLENMİŞ

Yeni adı 'Kıvanç Özçivit' olan Obadah Shavaf, "Benim adım Obadah'tı ama burada bana 'Obama' diyorlardı" dedi.

Adını değiştirmeye karar verdiğini belirten Özçivit, yeni ismi seçme nedeni olarak ise şöyle konuştu: "Kıvanç adının manasını çok beğendim. Özçivit soyadını da 'Kuruluş Osman' isimli dizide oynayan sayın Burak Özçivit'i çok beğendim, hoşuma gitti yani. Özçivit kelimesinin manasını da çok beğendim. İnşallah bir gün sayın Burak Özçivit'le de görüşebiliriz" dedi.

Türk dizilerinden etkilenen Suriyeli genç adını 'Kıvanç Özçivit' olarak değiştirdi

Söz konusu diziyi çok beğendiğini vurgulayan Özçivit, bu nedenle adını Özçivit soyadını tercih ettiğini belirtti. Mahkemenin tek celsede karar verdiğini de kaydeden Kıvanç Özçivit, eski arkadaşlarının halen kendisine 'Obama' dediğini, yeni tanıştığı insanların ise Kıvanç Özçivit olarak hitap ettiğini belirtti. Kıvanç Özçivit yeni kimliğini de kameralara gösterdi. (DHA)

Türk dizilerinden etkilenen Suriyeli genç adını 'Kıvanç Özçivit' olarak değiştirdi ile ilgili etiketler Burak Özçivit Kuruluş Osman mahkeme Kıvanç Özçivit Obadah Shavaf isim değişikliği
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.