Türk Dışişleri devreye girdi... Afganistan'da yaşayan son Yahudi Türkiye'ye geldi!

Taliban yönetimindeki Afganistan'da yaşayan son Yahudi, Dışişleri Bakanlığının gayretleri ile Türkiye'ye getirildi. Zebulon Simentov İsrail'e gitmek istiyor...

Sovyet işgali ve ABD işgali sırasında ülkesini tek etmeyen Yahudi Afgan, Taliban yönetimi ile ülkesine veda etme kararı aldı.

Afganistan'da yaşayan son Yahudi Zebulon Simentov, ABD'nin ülkeyi terk etmesi üzerine Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte doğup büyüdüğü topraklara veda etti.

Uzun süre Afganistan'ın başkenti Kabil'in merkezindeki eski bir binada bulunan sinagogda yaşayan ve buranın bakımı ile igilenen Simentov, "Afganistan'daki son ve tek Yahudi benim... Burada işler daha da kötüleşebilir. Taliban'ın geri dönmesiyle İsrail'e gitmeye karar verdim." açıklaması yaptı.

TÜRKİYE YARDIM ELİ UZATTI

Simentov'un Afganistan'dan ayrılması konusunda ise Türkiye devreye girdi.

Dışişleri Bakanlığının yardımları ile vize verilmesi üzerine Türkiye'ye gelen Simentov'un ülkeye giriş yaptığını Şalom Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas duyurdu.

Molinas sosyal medya hesabı üzerinden şu mesajı paylaştı;

Türk Dışişleri devreye girdi... Afganistan'da yaşayan son Yahudi Türkiye'ye geldi! ile ilgili etiketler Afganistan Yahudi Türkiye Zebulon Simentov
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.