Türk Dil Bayramı resimli mesajları! Türk Dil Bayramı mesajları!

Türk Dil Bayramı resimli mesajları! Bugün 13 Mayıs Türk Dil Bayramı olarak coşkuyla kutlanmaktadır. Karamanoğlu Mehmet Bey'in 742 yıl önce verdiği ferman bugün bayram olarak kutlanmaya devam ediliyor. Birçok kişi Türk Dil Bayramı resimli kutlama mesajlarını merakla arama motorlarından araştırmaya başladı. En güzel Türk Dil Bayramı mesajlarını sizler için araştırdık. İşte, Türk Dil Bayramı resimli mesajları! Türk Dil Bayramı mesajları! Detaylar haberimizde...

Türk Dil Bayramı resimli mesajları! Karamanoğlu Mehmet Bey'in 742 yıl önce verdiği ve Türkçenin ilk kez resmi dil kabul edildiği fermanın yıl dönümü 13 Mayıs'ta, Karaman'da Türk Dil Bayramı olarak kutlanmaya devam ediliyor. Vatndaşlar en güzel Türk Dil Bayramı resimli kutlama mesajlarını merakla araştırmaya devam ediyor. Türk Dil Bayramı'nın ne anlama geldiğini ve en anlamlı resimli mesajları sizler için araştırdık. İşte, Türk Dil Bayramı resimli mesajları! Türk Dil Bayramı mesajları! Detaylar haberimizde...

TÜRK DİL BAYRAMI RESİMLİ KUTLAMA MESAJLARI!

Karamanoğlu Mehmet Bey'in 742 yıl önce verdiği ve böylece Türkçenin ilk kez resmi dil kabul edildiği fermanın yıl dönümü 13 Mayıs, Karaman'da Türk Dil Bayramı olarak kutlanıyor.

Türk Dil Bayramı Sözleri ve Mesajları | MUHTEŞEM SÖZLER

"Türkçenin başkenti" olarak bilinen ilde, Karamanoğlu Mehmet Bey'in 1277'deki "Şimden girü, hiç kimesne, kapuda, divanda, mecliste ve seyranda, Türk dilinden gayrı söz söylemeye... (Bugünden sonra hiç kimse, dergahta, divanda, mecliste ve sarayda, Türkçeden başka dil konuşmayacaktır.)" fermanı ışığında gerçekleştirilen etkinliklerde, dilin önemi ve korunmasına işaret ediliyor.

Türk Dil Bayramı Sözleri ve Mesajları | MUHTEŞEM SÖZLER

Millet olarak ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerinden olan dilimiz, zengin bir edebiyatı, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların cümlesi diyebileceğimiz medeniyetimizin ana direği hükmündedir.

Türk Dil Bayramı Mesajları , 26 Eylül Türk Dil Bayramı Sözleri ...

Türkçe, bugün hem konuşan kişi bakımından hem de yayıldığı geniş saha itibarıyla dünya dilleri arasında bilinirliği en fazla olan dillerdendir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türk Dil Bayramı' mesajı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadim dilimiz Türkçe, asırlar boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu topraklarda, milli kültürümüzün ve milli kimliğimizin oluşmasına vesile olmuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkçemizin sahip olduğu sözcük varlığının yanı sıra deyim, atasözü ve vecize hazinesi bakımından da dünyanın önde gelen dilleri arasında yer alması, milletimiz için bir gurur vesilesidir. Türkçemizi sanat, edebiyat, bilim ve eğitim dili olarak daha yükseklere taşımak, yabancı kelime istilasına karşı korumak, seçkin eserler üreterek Türkçemizin itibarını yükseltmek hepimize düşen en büyük sorumluluktur.

Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin ve daha nicelerinin evrensel mesajlarını tüm insanlığa ulaştıran dilimizin korunması ve zenginleştirilmesinin yanı sıra gelecek kuşaklara miras olarak aktarılabilmesi için, bütün vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti ve özeni göstereceklerine inanıyorum. Türk Dil Bayramı'nın, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm milletimiz için bu doğrultuda hayırlı bir uyanışa vesile olmasını diliyorum."

TÜRK DİL BAYRAMI NEDİR?

Karamanoğlu Mehmet Bey'in 742 yıl önce verdiği ve böylece Türkçenin ilk kez resmi dil kabul edildiği fermanın yıl dönümü 13 Mayıs, Karaman'da Türk Dil Bayramı olarak kutlanıyor.

“Türkçenin başkenti” olarak bilinen ilde, Karamanoğlu Mehmet Bey’in 1277’deki “Şimden girü, hiç kimesne, kapuda, divanda, mecliste ve seyranda, Türk dilinden gayrı söz söylemeye… (Bugünden sonra hiç kimse, dergahta, divanda, mecliste ve sarayda, Türkçeden başka dil konuşmayacaktır.)” fermanı ışığında gerçekleştirilen etkinliklerde, dilin önemi ve korunmasına işaret ediliyor.

Türk Dil Bayramı resimli mesajları! Türk Dil Bayramı mesajları! ile ilgili etiketler Türkiye Türkiye Cumhuriyeti Türk 13 Mayıs Türkçe türk dil bayramı resimli mesajları türk dil bayramı kutlama mesajları Türk Dil Bayramı dil
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.