Türk Devletleri Teşkilatı, Kazakistan için olağanüstü toplantı düzenleyecek

Türk Devletleri Teşkilatı, Kazakistan'da yaşanan gelişmelerin ardından olağanüstü toplantı kararı aldı. Dışişleri Bakanları düzeyinde 11 Ocak'ta gerçekleşecek olan toplantıda kritik kararlar alınması bekleniyor.

Türk Devletleri Teşkilatı Kazakistan'da yaşanan gelişmeler sonrası olağanüstü toplantı kararı aldı. Daha önce 'Desteğe hazırız' açıklamasının geldiği Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları tarafından 11 Ocak'ta gerçekleştirilecek olan toplantıda kritik kararların alınması bekleniyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tleuberdi telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Kazakistan'daki son gelişmeler ele alındı ve Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kazakistan'a desteğini yineledi.

Görüşmede ayrıca, 11 Ocak 2022'de çevrimiçi olarak düzenlenecek ve Kazakistan'daki gelişmelerin değerlendirileceği Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

"DESTEĞE HAZIRIZ" MESAJI 

Teşkilattan dün yapılan açıklamada, "Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri, Kazakistan'daki son olaylar ışığında, Kazakistan'da barış ve istikrara verdiğimiz önemi vurguluyor ve üye ülkemiz Kazakistan'la güçlü dayanışmamızı ifade ediyoruz." denilmişti.Kazak halkının sağduyusu ve normale dönme arzusuna güvenlerini vurgulayan teşkilat üye ülkeleri, "Kazak yetkililerin barışçıl bir şekilde gerginliğin giderilmesi, düzen ve sükunetin yeniden tesis edilmesi kapasitesine sahip olduğuna inanıyoruz. Kazakistan hükümetine ve halkına ihtiyaç duyabilecekleri desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Türk Devletleri Teşkilatı, Kazakistan için olağanüstü toplantı düzenleyecek ile ilgili etiketler Kazakistan protesto Türk Devletleri Teşkilatı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.