Türk bilim adamından yapay deri başarısı...

Türk bilim adamı Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibi kan ve kök hücreden ürettikleri "yapay deri" çalışması ile ABD'den "En iyi deneysel araştırma ödülü"ne layık görüldü...

Kök hücre ve hücresel tedavi alanında çalışmalarıyla tanınan Acıbadem Altunizade Hastanesi Kemik iliği Nakli Ekibi’nden Hematoloji Bilim Dalı Uzmanı ve Acıbadem Labcell Hücre Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin kan ve kök hücreden ürettikleri “yapay deri”, diğer adıyla “dermoplastik” çalışması ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği’nin “En İyi Deneysel Araştırma Ödülü”nün sahibi oldu.

Yapay deri, her yıl yanık nedeniyle tedavi gören 1 milyon hastaya umut olabilecek. Ovalı, “Ülkemiz adına gurur verici olan bu ürünü kısa sürede hastaların hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diyor. Ovalı ve beraberindeki Türk bilim adamları 8 Ekim’de Orlando’da düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Türk bilim adamından yapay deri başarısı... ile ilgili etiketler kök hücre ercüment ovalı yapay deri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.