Türk baba Ukrayna'da böyle darp edildi

Eşi tarafından ziyarete gidiyorum denilerek çocuğu Ukrayna'ya kaçırılan baba oğlunu görmek için bu ülkeye gitti. Tayfun Mustafaoğlu eşi ile anlaşarak çocuğu ile gezerken bir AVM'de saldırıya uğradı. Burada kendilerini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişilerce darp edilen Mustafaoğlu’nun çocuğu zorla alındı. Mustafaoğlu'na tuzak kuranlar arasında eşi ile yakınları da vardı. Ukrayna'da hukuk mücadelesi başlatmaya hazırlanan Mustafaoğlu'nun darp anları bir arkadaşı tarafından kaydedildi...

İzmir’de evlendiği Ukraynalı eşinin, oğlunu geçen sene ülkesine götürdüğünü ve kendisinden koparmak istediğini söyleyen Türk baba Tayfun Mustafaoğlu, çocuğunu görmek için geldiği Ukrayna’da eşi ve yakınlarının kurduğu tuzak sonucu darp edildi.

Ukrayna’nın Dnipro kentinde oğluyla birlikte bir AVM’ye giden Mustafaoğlu, ‘çocuğu kaçırmak istediği’ iddiasıyla önce polis tarafından durduruldu, ardından da kimliği belirsiz kişiler tarafndan darp edilip çocuğu elinden alındı. Mustafaoğlu'nun bir arkadaşı tarafından kaydedilen şiddet anlarında eşi ile yakınlarının da orada bulunması bunun bir tuzak olduğunu ortaya koydu. 

AİLE ZİYARETİ DİYEREK ÇOCUĞUNU KAÇIRDI

Tayfun Mustafaoğlu ve Yulianna Mustafaoğlu bundan 7 yıl önce İzmir’de evlendi. Çiftin, Timur ismini verdikleri erkek çocukları oldu. Türk vatandaşlığına da geçen Yulianna Mustafaoğlu, 2019 yılının Mart ayında ailesini ziyaret etmek bahanesiyle çocuğuyla birlikte Ukrayna’ya gitti ancak bir daha dönmedi. 

Çocuğunun kaçırıldığını iddia eden Tayfun Mustafaoğlu, “Beni bütün sosyal ağlarda engelledi ve çocuğumla olan bütün irtibatımı kesti” dedi.

Bunun üzerine çocuk iade davası açtığını belirten Mustafaoğlu, bunun ardından yaşananları ise şöyle anlattı:

“Ukrayna mahkemeleri maalesef bununla ilgili hiçbir işlem yapmıyor, kayıtsız kalıyorlar, cevap vermiyorlar. Bundan 2 hafta önce eşimle görüşmeye başladık. Benden para istedi ve kendisine para gönderdim. Sonra yumuşadı ve istediğim zaman Ukrayna’ya gelebileceğimi söyledi. Ben de bunun üzerine bir arkadaşımla birlikte Ukrayna’ya geldim. Ukrayna’ya geldikten sonra havaalanında büyük problemler yaşadık. Eşimin ve çocuğumun Ukrayna’da olduğunu belirtmeme rağmen beni ülkeye almak istemediler. Ülkeye girdikten sonra eşim Kremençuk şehrine gelmemi istedi, beni eve davet etti. Bir gün boyunca çocuğu bana göstermediler. Kendisine yeniden Türkiye’de yaşamayı teklif ettim. Birçok isteğini kabul ettim. Buna rağmen Türkiye’ye gelmek istemedi.

‘KOMPLO HAZIRLADILAR’

Ertesi gün çocuğumu bana getirdi. ‘Çocuğunla zaman geçirebilirsin’ dedi. Biz de bunun üzerine kiralık bir arabayla, çocuğumla birlikte birkaç gün tatil yapmak üzere Dnipro şehrine geldik. Fakat niyetleri başkaymış, bana komplo hazırlamışlar. Gittiğimiz AVM’nin önünde polisler bizi durdurdu. Çocuğumun Türk kimliği olmasına ve oğlumu yanımda bulundurma hakkım olduğunu gösteren tüm belgelere rağmen, polis ırkçılık yaparak bizi durdurdu. Daha sonra Kremençuk’tan gelen sivil kıyafetli kişiler, AVM’nin içinde beni darp ederek çocuğu zorla elimden aldılar. Çocuğu, benimle birlikte seyahat etme hakkı olmasına rağmen zorla alarak, annesine verdiler.”

Türk baba Ukrayna'da böyle darp edildi

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA HAZIRLANIYOR

Kendisine şiddet uygulayan kişilerden şikayetçi olduğunu ifade eden Mustafaoğlu, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ve yetkililerle görüşmek için Kiev’e gitmeye hazırlandığını belirtti.

Yulianna Mustafaoğlu iddialara ilişkin görüşünü soran DHA muhabirine herhangi bir açıklamada bulunmadı.

(DHA)

Türk baba Ukrayna'da böyle darp edildi ile ilgili etiketler Ukrayna polis Darp Tayfun Mustafaoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.