Türk askeri Kobani'ye girdi...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün gece iki bölgeden Kobani'ye (Ayn El Arab) giriş yaptığı öne sürüldü

PKK/PYD'ye yakın kaynakların iddiasına göre; Türk askeri, dün gece saat 21.00'de iki ayrı koldan Kobani (Ayn El Arab) bölgesine girdi. Sınırı geçerek ilerleyen askeri personel ve zırhlı araçların Bobene ve Sifteke bölgelerinde konuşlandığı iddia edildi.

PKK'ya yakın kaynaklarda TSK'nın bölgeye "mayın döşediği" gibi iddialar da yer aldı.

DUVAR İNŞAASI

Aynı kaynaklarda yer alan bilgilere göre, Türk askerleri saat 01.00 sularında, herhangi bir çatışma yaşanmadan tamamen geri çekildi.

Kısa süreli sınır ötesi hareketliliğin, sınırdaki duvar inşaasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Yaşanan gelişmelerle iligili TSK'dan ise şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

kobani

KOBANİ NERESİDİR?

Kobani, Suriye'nin kuzeyinde Kürt'lerin yoğun olarak yaşadığı bir bölge. Türkiye sınırında yer alan bu bölge ile Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi arasında Mürşitpınar sınır kapısı bulunuyor.

Türkiye sınırındaki Kobani (Ayn El Arab) stratejik önemde.

Kobani bölgesindeki evler Türkiye sınırından da rahatça görülebiliyor. Kobani kent merkesi Türk tarafından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin tam karşısına düşüyor. İlçe ile Kobani arasında ise çok kısa bir mesafe bulunuyor.

Türk askeri Kobani'ye girdi... ile ilgili etiketler TSK kobani
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.