Türk adalarını Yunan'a verdiler

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ve ABD’nin İsrail Büyükelçisi Jonathan Shirer'in yer aldığı fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğrafın arkasında bulunan haritada ise Gökçeada ve Bozcaada'nın Yunanistan'a aitmiş gibi gösterildiği görüldü. Skandal haritaya çok sayıda kişiden tepki geldi.

ABD ve İsrail, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimlerde Yunan'ın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

Türkiye'nin deniz yetki alanları içinde yaptığı araştırma faaliyetlerini durdurması için sık sık çağrılarda bulunan iki ülke yetkilisi bu kez sınırı iyice aştı.

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Jonathan Shirer dün İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz’i makamında ziyaret etti. Bu ziyarette çekilen bir fotoğraf ise tepkileri de beraberinde getirdi.

Shirer tarafından Twitter'da paylaşılan fotoğrafa Steinitz'a ev sahipliği ve 'Temiz Enerji Finansmanı Görev Gücü aracılığıyla ABD-İsrail işbirliğinin verimli müzakereleri ve diğer önemli bölgesel enerji güvenliği konuları için' teşekkür edildi.

Fotoğrafın arkasında duran skandal harita ise büyük tepki çekti.

BOZCAADA VE GÖKÇEADA'YI YUNAN TOPRAĞI GİBİ GÖSTERDİLER

İsrail ve Avrupa arasında yapılması planlanan doğal gaz hattını gösteren haritada Bozcaada ve Gökçeada'nın Yunan toprağı gibi gösterildiği görüldü.

Skandal paylaşıma Twitter'daki Türk kullanıcılar büyük tepki gösterdi.

Bir kullanıcı "ABD, İsrail-Avrupa arasında yapılması düşünülen boru hattına desteğini arttırıyor. Arkadaki haritada Gökçeada ve Bozcaada, Yunanistan'a aitmiş gibi gösterilmiş." dedi.

BU İLK DEĞİL!

Başka bir kullanıcı ise "İsrail enerji bakanı kimi kabul ettiyse kadraja bu haritayı almışlar. Son olarak ABD Büyükelçiliği maslahatgüzarı ile çekilen fotografta da aynı harita(sol alt köşe). Anlamı?..." ifadesini kullandı.

 

Türk adalarını Yunan'a verdiler ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Gökçeada Bozcaada harita
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.