Turistin bulduğu çift başlı kaplumbağa şaşkınlık yarattı

Denizli'nin beyaz travertenleriyle ünlü Pamukkale'de bir turist tarafından bulunan çift başlı kaplumbağalar şaşkınlık yarattı. Siyam ikizi kaplumbağalar, Pamukkale Üniversitesi tarafından koruma altına alındı.

Denizli'de bir turist, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin travertenler bölgesinde gezdiği sırada yerde çift başlı kaplumbağa yavrularını fark etti.

Çift başlı, vücutları yapışık kaplumbağaları gören ve şaşkına dönen turist durumu görevlilere bildirdi. Görevliler, haber verilmesi üzerine çift başlı kaplumbağaları Pamukkale'ye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Serdar Düşen ve Prof. Dr. Eyüp Başkale'ye teslim edilen yapışık kaplumbağalar, incelenmek üzere laboratuvara götürüldü.

Turistin bulduğu çift başlı kaplumbağa şaşkınlık yarattı

LABORATUVARDA YAŞATMAYA ÇALIŞACAKLAR

Siyam ikizi kaplumbağaların 2-3 aylık ve kara kaplumbağası olduğunu belirten Prof. Dr. Eyüp Başkale, "Yapışık haldeki kaplumbağayı bir süre inceledik. Yakından baktığımızda bu türün siyam ikizi olduğunu da görebiliyoruz. Biraz daha detaylı bakınca mide kısmından başlamak üzere sindirim sisteminin tek bir açıkla dışarıya çıktığını görüyoruz. Aynı şekilde arka bacaklarda tek bir bireye aitmiş gibi görünüyor. Böyle bir türün doğada yaşaması çok zor. Biz de bu siyam ikizi kaplumbağaları laboratuvarımızda yaşatmaya çalışacağız, umarım başarılı oluruz" diye konuştu.

Turistin bulduğu çift başlı kaplumbağa şaşkınlık yarattı ile ilgili etiketler Pamukkale çift başlı kaplumbağa siyam ikizi kaplumbağa

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.