Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları Ne Kadar? Doğu Ekspresi 2022 ilk sefer tarihi belli oldu!

Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları Ne Kadar? Doğu Ekspresi 2022 ilk sefer tarihi belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu Turistik Doğu Ekspresi ile ilgili en yeni bilgileri açıkladı. 2022 yılı Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının da belli olmasıyla 7'den 70'e herkes bu keyfli yolculuk için planlar yapmaya başladı.

Doğu Ekspresi güzergahı Ankara - Kars hattında; "İliç, Erzurum, Erzincan, Divriği ve Sivas'ta 3'er saat bireysel bir şekilde gezebilmelerine olanak tanıyor. Turistik Doğu Ekspresi'ne katılmak isteyenler için kalkış güzergahları Ankara, Irmak, Kayseri, Sivas, Erzincan, Kars ve Erzurum olarak tanımlandı. Peki 2022 Doğu Ekspresi ilk sefer ne zaman? Bilet fiyatları ne kadar?

Bilindiği gibi Pandemi nedeniyle Doğu Ekspresi seferlerine ara verilmişti. Ancak geçici süreliğine durdurulan bu keyifli sefer için müjdeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu verdi. 2022 yılında satışa sunulacak Turistik Doğu Ekspresi Ankara'dan 15 Aralık, Kars'tan ise 17 Aralık tarihinde hareket edecek.

DOĞU EKSPRESİ 2022 BİLET FİYATLAR NE KADAR?

Bakan Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada,"Ankara - Kars hattında ilk Doğu Ekspresi seferi 15 Aralık Çarşamba, Kars - Ankara hattında ise 17 Aralık tarihinde yapılacak. Doğu Ekspresi tren seferleri haftada 2 gün olacak şekilde gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı.

Doğu Ekspresi kaç saat, durakları ve güzerhağı nedir? Doğu Ekspresi bilet  fiyatları-2021 - Internet Haber

İlgililerinin de bildiği gibi tren sadece yataklı ve yemekli vagonlardan oluşuyor.

Toplamda 32 saat 37 dakika süren Turistik Doğu Ekspresi seferleri koronavirüs önlemlerinin de esnetilmesi sebebiyle yeniden başlatıldı. İlk Doğu Ekspresi seferi ise 15 Aralık tarihinde yapılacak. 2022 Doğu Ekspresi bilet fiyatları, 1 oda tek kişi seyahat için 400 TL, 1 oda 2 kişi seyahat için her bir kişi için 250 TL olarak açıklandı.

DOĞU EKSPRESİ BİLETİ NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Turistik Doğu Ekspresi yolculuğuna katılarak unutulmaz bir deneyim yaşamak isterseniz TCDD Bilet alma servisini kullanabilirsiniz. Doğu Ekpsresi bileti almak için TIKLAYINIZ

 

Doğu Ekspresinde kaç durak var?

24 saat süren Doğu Ekspresi yolculuğunda 6 durak sayısı var. Tren durakları Kırıkkale, Erzincan, Sivas, Kayseri, Erzurum.

Doğu Ekspresi'nda yataklı vagon var mı?

Turistik Doğu Ekspresinde 3 farklı vagon vardır. Örtülü, Pulman ve 2 yataklı.

Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları Ne Kadar? Doğu Ekspresi 2022 ilk sefer tarihi belli oldu! ile ilgili etiketler Doğu Ekspresi turistik doğu ekspresi 2022 doğu ekspresi 2022 bilet fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.