Turgay Kıran kimdir?

Galatasaray'da seçim heyecanı yaşanmaya başlandı. Adnan Öztürk'ün ardından Turgay Kıran da başkan adayı olduğunu açıkladı. Vatandaşlarımız ise Turgay Kıran'ın kim olduğunu merak ediyor. Sarı-Kırmızılı kulüpte eskiden yöneticilik yapan başkan adayı son olarak Ünal Aysal'ın seçildiği dönemde de aday olmuştu. Peki, Turgay Kıran kimdir? Başkan adayı mı oldu? Detaylar haberimizde...

Galatasaray Kulübü’nde başkanlık seçimiyle ilgili bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticilerinden Turgay Kıran başkanlığa aday olduğunu açıkladı. "Galatasaray'ın en sıkıntılı dönemlerinde dahi benim mücadelem, Galatasaray'da demokrasinin işlemesi ve başkan adaylığında her zaman var olmamdır. Biz Galatasaray'ı hiçbir zaman yarı yolda bırakmadık" dedi. Peki, Turgay Kıran kimdir? Başkan adayıoldu? Detaylar haberimizde...

s-fad99af300cae1cf65a6c4323acbbb045e3363fe

TURGAY KIRAN KİMDİR?

Turgay Kıran, (d. 9 Aralık 1948 Aydın), Türk iş adamı, eski Galatasaray yöneticisi.

100. dönem Galatasaray Lisesi mezunu olan Turgay Kıran, eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Fransız Roman Dilleri ve Edebiyatı bölümünde lisansını tamamladı.

1975 yılında turizm alanında çalışmaya başlayan Turgay Kıran Hotel Etap Marmara, Hotel Etap İstanbul, gibi seçkin mekanlarda üst düzey yöneticiliklerini yaptı. İlerleyen yıllarda uluslararası tatil köyü ve otellerin de işletmeciliğini üstlendi. 1990 yılından beri Batum, Aceristan, Bodrum, Kuşadası, Antalya, Pamukkale ve İstanbul’da 10’a yakın beş yıldızlı tatil köyü ve otel projesinin işletme danışmanlığını, yöneticiliğini ve işletmeciliğini yapmıştır. Inter Group International Entertainment’in yönetim kurulu başkanı olan Turgay Kıran, Güneş Sigorta A.Ş. nin yönetim kurulu üyeliğinde, Turizm Yatırım Bankası A.Ş (TYT) yönetim kurulu ve kurucu üyeliklerinde yer almıştır.

Alp Yalman’ın başkanlık yaptığı 90-92 yıllarında yönetim kurulu üyeliği yapan Turgay Kıran. 1985-1988 Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, 1990-1992 Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir. 2004 – 2006 yıllarında Galatasaray Spor Kulübü Başkan Vekili görevini üstlenen Turgay Kıran, Galatasaray’ın 100. yıl komitesinin de başkanlığını yapmıştır. 2009-2011 TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği üstlenen Turgay Kıran, Galatasaray Spor Kulübünün 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerine aday olmuştur.

Turgay Kıran evli ve bir çocuk babasıdır. Redd grubunun gitaristi, Berke Hatipoğlu ve grubun klavyecisi, İlke Hatipoğlu, Turgay Kıran'ın yeğenleridir.

GALATASARAY'DA ÜNAL AYSAL BAŞKAN ADAYI MI OLACAK?

Galatasaray'da yönetimin erken seçim kararı sonrası kimlerin başkanlığa aday olacağı merak edilmeye başlandı. Dursun Özbek, 20 Ocak’taki kongrede yeniden başkan adayı olacak.

Daha önce başkan adaylığını açıklayan Adnan Öztürk, bir süredir ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdürüyordu.

Ayrıca eski yönetici Ahmet Özdoğan, 20 Ocak’taki kongrede başkan adaylığına hazır olduğunu belirtti. Kulislerde Ünal Aysal’ın yeniden aday olabileceği yönünde iddialar bulunuyor.

dursun_Azbek

GALATASARAY'DA BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLUYOR

Sarı-kırmızılı yönetim yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda 13 Ocak 2018'de, çoğunluk sağlanamazsa 20 Ocak 2018'de olağanüstü seçimli genel kurul düzenleyecek. Kulislerde bu seçimde Dursun Özbek'in karşısına çıkacak isimler konuşulmaya başlandı.

Daha önce 2018'de başkan adayı olacağını dile getiren Adnan Öztürk'ün bu seçimde Dursun Özbek'in karşısına çıkması bekleniyor.

Öztürk şu sözlerle 2018'de başkan adayı olacağını açıklamıştı: ''İnsanlar Galatasaray'ın en iyi şekilde yönetilmesini istiyor. İstekleri kıramazdım. Dursun Özbek'in beni desteklediği doğruysa çok şık bir davranış. Ama değilse de kararımı verdim. 2018'de başkan adayıyım.''

Kulislerde konuşulan diğer isimler...

-Ünal Aysal
-Abdurrahim Albayrak
-Levent Nazifoğlu
-Ahmet Özdoğan

hamza_hamzaoAlu

GALATASARAY'DA HAMZA HAMZAOĞLU BOMBASI

Fatih Terim'in başkanlığa hazırlanması, yabancı teknik adamların istekleri Galatasaray yerli teknik adamlara yöneltti. İlk etapta Hasan Şaş ismi öne çıktı. Daha önce Başkan Dursun Özbek, Şaş'a, "Tudor'un yardımcısı gibi düşünme. Gel beraber çalış" teklifini değiştirmesi gündemde. Hasan'a "gel, başla" denileceği iddia ediliyor. Hasan Şaş'la anlaşma yapılana kadar takımı alt yapı antrenörü Emrah Bayraktar idare edecek.

ANTALYASPOR'U GALATASARAY İÇİN REDDETTİ İDDİASI

Hasan Şaş dışında Ümit Davala, Cihat Arslan, Bülent Korkmaz, Muhsin Ertuğral isimleri de Özbek'in önüne geliyor. Gidiyor. İşin ilginci ise Hamza Hamzaoğlu'nun Başkan Özbek'i arayıp, "göreve hazırım" mesajı da hala masanın üzerinde duruyor. Hatta Hamzaoğlu'nun Antalyaspor'un teklifini de bu yüzden ertelediği dedikodusu dolanıyor.

Son dönemde görev yapmış antrenörler arasında, Hamza Hamzaoğlu, maç başına puan ortalamalarında herkesi geride bıraktı.

Hamza Hamzaoğlu: 2,24
Fatih Terim: 2,17
Mancini: 1,96
Prandelli: 1,90
Tudor: 1,86
Riekerink: 1,76
Mustafa Denizli: 1,36

ADNAN ÖZTÜRK KİMDİR?

1963 yılında Düzce'de dünyaya gelen Adnan Öztürk, ilköğretimi Düzce Namık Kemal İlkokulu'nda tamamladı. 1982 yılında Galatasaray Lisesi'ne giren Öztürk, 4 yıl sonra 1986 yılında liseden mezun olarak üniversite hayatına başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'ne giren Öztürk, petrol mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1988 yılında İstanbul Üniversitesi Üst Düzey Yöneticilik programını tamamlayan Öztürk, dünyanın önde gelen çelik firmalarından Arcelor Mittal'da kariyerine başladı. Öztürk halen bu şirkette Akdeniz-Ortadoğu ve Türkiye Gelişimi'nden sorumlu başkan olarak görevinde devam etmektedir.

Öztürk, 2004-2006 yılları ve 2011-13 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü'nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Öztürk aynı zamanda Galatasaraylılar Derneği, Galatasaray Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti, Galatasaray Yardımlaşma Sandığı Mütevelli Heyeti, Galatasaray Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu üyesidir. Galatasaray Onur Madalyası sahibidir.

Turgay Kıran kimdir? ile ilgili etiketler turgay kıran kimdir başkan adayı öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.